Eredeti és vicces – megújította az utasoknak szóló fedélzeti videóját a British Airways

A British Airways új fedélzeti biztonsági videót készített, amelyben a légitársaság munkatársai, átlagos britek és néhány ismerős arc tájékoztatja az utasokat a felszállás előtt.

A biztonsági videó az Egyesült Királyságra jellemzőkre játszik rá, az időjárás megvitatásától kezdve a tengerparti sült krumpli fogyasztásáig. A film 2023. május 1-jétől látható a légitársaság hosszú távú járatokat teljesítő repülőgépein. Az egyik sztár, Carl Carpenter, a British Airways mérnöke egy műszaki hangárban hajt át egy elektromos munkagéppel, miközben arra kéri az utasokat, hogy kapcsolják ki készülékeiket, mire saját járműve is hirtelen megáll. Sima Patel-Pryke utaskísérőként kéri az utasok figyelmét, mire a híres brit rapper, Little Simz leveszi a fejhallgatóját, és megkérdezi: “Mi?!”.

Amikor Emily Mae Jackson, az utaskísérő személyzet tagja emlékezteti az utasokat, hogy a mentőmellényeket nem szabad felfújni a repülőgépen belül, a nézők azt látják, hogy az utasítást játékosan kiragadják a helyzetből: egy Dover melletti farmer és két halász a kenti Deal strandon felfújja a mentőmellényét.

Még ebben az évben megjelenik a biztonsági videó második változata, amelyben a légitársaság munkatársai az új egyenruhában láthatók.