Európa legjobb miniszállodái

Európában – szemben más kultúrákkal – mindig is a kicsi, de hangulatos, bájos szállodák hódították meg a vendégeket, hiszen nem feltétlenül az a legjobb szálláshely, amelynek hatalmas épületei vannak: egy párszobás butik szálloda lehet épp oly izgalmas, mint egy monumentális szállodalánc hotele. A következő 10 szálloda nagy népszerűségnek örvend, kis méretének és családias – ugyanakkor kellemes hangulatának köszönhetően.

Tenbosch House- Belgium

(Fotó: http://www.homedsgn.com)

Visszafogott luxus – ez jellemző leginkább Belgium egyik legkisebb szállodájára. A belvárosi ház berendezését sem bízták a véletlenre: egyedi Tom Dixon lámpák, modern bútorok teszik otthonosabbá a szállodai szobát, a falakon pedig a helyi galériák legjobb gyűjteményei díszelegnek. A minden lehetséges extrával felszerelt szállás mellett a vendégek számára természetesen fedett úszómedence is rendelkezésre áll: minden luxus, amire csak az ember vágyhat egy apró szállodába „zsúfolva”. A legegyszerűbb szoba ára reggelivel 340 dollár körül alakul.

40 Winks – Anglia

(Kép: www.designtripper.com)

Kedves kis otthoni hangulatot idéző szállodai szobát kínál a londoni butikszálló, mely nem kisebb nevekkel dolgozik együtt, mint a Dolce & Gabbana, mely divatmárka fotósai gyakran választják Anglia tüneményes szállodáját a fotózásokhoz. A berendezések és kiegészítők retró hangulatot idéznek, mintha egy modernesített múltszázadbeli Angliában lennénk: letisztult színek, kifinomult elegancia, akárcsak maga Anglia… A szobák ára reggelivel: 120 font.

Boathouse at Knotts End- Anglia

(Kép: http://www.thetimes.co.uk/)

Egy szálloda a vidéki Anglia bájával 19. századi palából és tölgyfából épített házikóba öltöztetve egy kellemes tóparti környezetben. A romantikus hangulatot erősíti az is, hogy mindössze egy hálószobája, nappalija és teakonyhája van, ugyanakkor a szálloda melletti magántulajdonú tavon bármikor csónakázhat a vendég, ha éppen ahhoz támad kedve. Egy éjszaka a csónakház szállodában két személyre 463 dollár, mely nem tartalmaz ellátást.

Hôtel Ville d’Hiverb – Franciaország

(Kép: www.dailymail.co.uk)

A Hôtel Ville d’Hiver a festői Bordeaux városának délnyugati részén található, csendes külvárosi részen. A mindössze 12 vendégszobából álló szálloda Napóleon-korabeli bútorzattal berendezett, kiegészítve modern acél- és bambuszággyal, a még nyugodtabb pihenés érdekében. A szálloda emellett a környék francia borait is kínálja, a legszélesebb választékban, csaknem harminc évjáratban. Egy kétszemélyes szoba ára éjszakánként 244 dollár.

Babuino 181 – Olaszország

(Kép: www.splendia.com)

A szobák hangulatát a római Babuino 181 szállodában a falakat díszítő szépia tónusú művészeti fényképek és festmények alakítják a belváros egyik legforgalmasabb helyén, a Spanyol lépcső mellett, Olaszország leghíresebb galériái és dizájner üzletei közelében. Tavasztól az épület egy különleges bárral is kibővül, még exkluzívabb hangulatot adva a butikszállodának. Szállás két személyre 417 dollártól foglalható.

Aranjaya – Olaszország

(Kép:http://aranjaya.com)

Olaszország második legszebb butikszállója egy rusztikus parasztházat idéző luxushotel Szicília szívében, mindössze nyolc antik berendezésű szobával és hangulatos narancsligettel a kertben. Minden kozmetikai termékük és ételük a csaknem háromszáz éves birtokon készül helyben, a szappanoktól kezdve a száraz tésztán át. A felszolgált kiváló minőségű ebédet a szálloda éttermében vagy akár a medence mellett is elfogyaszthatja a vendég. Szállás már 228 dollártól foglalható, kétszemélyes szobákban.

Inn on the Lake – Hollandia

(Kép: smithcollections.com)

Egyszerű szálláshely a tónál – erre utal a holland szálloda neve. Valójában egy nagyon is különleges helyről van szó. Négy hálószobája 17. századi templomi hangulatú és kialakítású egyszerű festményekkel, színekkel díszítve, a szobákból pedig csodálatos panoráma nyílik a macskaköves, hangulatos utcákra. A szálloda étterme kínálja Broek in Waterland városának legkitűnőbb szarvashúsból készült ételeit vöröskáposztával és a hollandi módon elkészített tőkehalfilét. Egy szoba ára a szállodában egy éjszakára: 165 dollár.

Consolación- Spanyolország

(Kép: www.dezeen.com)

Egy szikla tetején, az aragóniai zarándokút mellett található Spanyolország különleges szállodája, mely mindössze tíz kocka alakú építményből áll. Az épület minden oldala üvegezett, így a vendég egész nap gyönyörködhet a panorámás fenyődombos kilátásban. Az épületegyüttes egy szezonális ételeket kínáló étteremmel és egy olvasókedvelő nyaralók számára kialakított könyvtárral egészül ki. Egy napi szállás két személyre 190 dollártól foglalható.

Treehotel – Svédország

(Kép: http://weburbanist.com/)

Svédország egy fa tetején kialakított szállodájának ötletét tulajdonképpen egy környezetvédő dokumentumfilm ihlette. A különös hotel Észak-Svédországban található, nem messze a sarkkörtől, maga a szálláshely pedig öt különböző formában fordul elő az erdő közepén: egy fára függesztett repülő csészealjra emlékeztető, egy madárfészekszerű, egy kocka alakú, egy fenyőtoboz és egy tükrös doboz alakú épület, melyek között a közlekedést gyaloghidak és függőlépcsők segítik, így a vendég igazán közel érezheti magát a természethez. Két személyre a természet közeli élmény 482 dollárba kerül egy éjszakára.

Vorstadt 14 – Svájc

(Kép: openbuildings.com)

Egyszerűsített luxusszálloda művészi módon kialakítva – ezt nyújtja Zürich közelében a Vorstadt14 egy 15. századbeli hangulatú házban kialakítva, a RoughLuxe Kollekció részeként. A háromemeletes épület „Arc”-nak nevezett földszintjén egy posztmodern festmények galériája található, a többi emeleten pedig egyedi luxuslakosztályokat alakítottak ki nyílt kandallóval (az emeleteket „Szellem”-nek és „Lélek”-nek nevezték el). Az étterembe Hubert Erni utánozhatatlan szusijait és réteseit szolgálják fel a különleges élményre vágyó vendégeknek.
Egy éjszaka csaknem 490 dollárba kerül Svájc izgalmas szállodájában.

Derecskey Veronika

Legyél az első hozzászóló "Európa legjobb miniszállodái" című cikkhez

Szólj hozzá

Your email address will not be published.


*