Februárban Budapesten a Deep Purple

Ezúttal nem a magyar rajongóknak kell külföldre utazni egy jó koncertért, hanem a környező országokból kell felkerekedni a zenebarátoknak, ha a legendás együttesre élőben kíváncsiak. A Papp László Budapest Sportarénába látogató Deep Purple a hetvenes-nyolcvanas évtizedbeli csúcskorszak óta a legsikeresebb évét 2013-ban könyvelhette el. Az együttes nyolc év kihagyás után megjelent új albuma, a Now What?! remek kritikákat kapott, több európai országban is listavezető lett és többszázezer példányban fogyott el, a turnéjának pedig már négy kontinensen ötven állomása volt. A december–januári pihenő után februártól újult erővel folytatódik majd tovább.

„2013-nak mindjárt vége – és micsoda ragyogó év volt! A Now What?! fényesen bizonyított és sok listára felkapaszkodott szerte a világon, pozitív visszajelzést nyújtott a zenekarnak és ugródeszkát a következő esztendőhöz” – írja decemberben közzétett évzáró üzenetében Roger Glover basszusgitáros, aki zenésztársaival, Ian Gillan énekessel, Ian Paice dobossal, Steve Morse gitárossal és Don Airey billentyűssel nemrég még egy új koncertlemezt is összeállított a sikeres stúdióalbum mellé. A december elején megjelent Now What?! duplalemezes újrakiadásában, a Live Tapes című bónuszkorongra friss koncertfelvételek kerültek az aktuális turnéról, köztük olyan energikus Deep Purple-klasszikusok, mint a Smoke On The Water, a Black Night, a Perfect Strangers, a Strange Kind Of Woman és a Hard Loving Man.

A Deep Purple első sikerét még 1968-ban aratta bemutatkozó kislemezével. „45 év telt el a Hush óta, de úgy tűnik, mintha most egy újabb hullám taraján száguldanánk. És ezt mind nektek köszönhetjük! Tényleg szerencsés zenekar vagyunk, hogy ilyen nagyszerű és hűséges rajongótáborunk van. Ritka kitüntetés, hogy kisétálhatunk a színpadra és azt tehetjük nagy boldogan, amit már 15 évesen is legjobban élveztünk” – írja Glover, aki nemrég ünnepelte 68.(!) születésnapját, de még egyáltalán nincs szándékában nyugdíjba vonulni. A basszusgitáros – aki egy négyéves kislány boldog apukája, de első házasságából származó lányának, a szintén zenész pályát választó dalszerző-gitáros-énekesnő Gillian Glovernek a révén már kétszeres nagypapa is.

Legyél az első hozzászóló "Februárban Budapesten a Deep Purple" című cikkhez

Szólj hozzá

Your email address will not be published.


*