Felpörgeti a pilótatoborzást a Wizz Air

A Wizz Air elindította „Direct Entry Captain Program” nevű kezdeményezését, amely során olyan sokat látott pilóták jelentkezését várja, akik a program elvégzését követően egyből kapitányi pozíciót tölthetnek be a vállalatnál. Mielőtt a tapasztalt Airbus pilóták megkezdhetik a munkát a Wizz Air színeiben, egy minden részletre kiterjedő parancsfrissítési programon kell részt vegyenek.

A program nagyszerű lehetőséget kínál olyan elsőtisztek számára, akik Európa leggyorsabban növekvő ultra low-cost légitársaságát képzelik el karrierjük következő lépcsőfokának. A bővülő európai, afrikai és közel-keleti úti céloknak köszönhetően a leendő kapitányok egy minden eddiginél izgalmasabb időszakban csatlakozhatnak a Wizz Air-hez.

A képzési programot a Wizz Air finanszírozza, hogy ezzel is támogassa és ösztönözze a leendő kapitányok szakmai pályafutását. A jelöltek mintegy 6 hónapos képzésen vesznek részt, majd a tréning sikeres befejezése után kapitányi pozícióban csatlakoznak a légitársasághoz. A Wizz Air egyedülálló programját a kedvező díja is jellemzi: a légitársaság összesen 10 000 eurós támogatást biztosít a jelentkezőknek, akik a tanfolyam sikeres befejezését követően húsz hónap alatt, 500 eurós részletekben fizethetik vissza az összeget kapitányi fizetésükből.

A légitársaság célja, hogy 2023-ban 120 kapitányt állítson szolgálatba a Wizz Hungary és a Wizz Malta járatain; ezen belül 25 fő közvetlenül a Direct Entry Captain Program után kapja meg a kapitányi pozíciót. A program jelenleg csak Európában érhető el. A Wizz Air továbbra is aktívan toboroz olyan EASA-típusengedéllyel rendelkező pilótákat, akik életvitelszerűen tartózkodhatnak és dolgozhatnak az Európai Unió, Albánia, Bosznia-Hercegovina, Grúzia, Moldova, Észak-Macedónia és Szerbia területén.