Felpörög a Budapest Airport – mutatjuk az új nyári járatokat!

Felpörög a Budapest Airport – mutatjuk az új nyári járatokat!Forrás: Budapest Airport

Miközben a nyári csúcsidőszakot idézte a húsvéti forgalom Ferihegyen, folyamatosan bővül a Budapestről induló új járatok köre.

Alig néhány napja van érvényben a 2018-as nyári menetrend, máris egy sor új járattal bővült a Budapest Airport idei útvonal-kínálata. Az elmúlt egy hétben négy új járat került fel a palettára és május elejétől elindulnak az új tengerentúli járatok is. A nyári járatindításokkal ezúttal is a fapadosok jeleskednek, de azért a klasszikus légitársaságok sem tétlenkednek. Már csak azért sem, mert a lengyel LOT egyszerre két transzatlanti járatot is indít New Yorkba, illetve Chicagoba, az új bázisának számító Budapestről. Emellett a krakkói járatot is megnyitja a LOT: a Budapestről induló transzatlanti járatokat minden lehetséges módon tölteni kell és mivel Krakkóból és környékéről rövidebb a légiút Pestre, mint Varsóba, a Malév csődje után parlagon hagyott délszláv térségbe, magyar állami támogatással induló budapesti járatok pályázatán alulmaradt LOT-nak ez az új opció újabb utasokat hozhat.

Felpörög a Budapest Airport – mutatjuk az új nyári járatokat!

Forrás: Budapest Airport

A harmadik transzatlanti járat az American Airlines philadelphiai járata, amely még az érkezés napján, számtalan közvetlen összeköttetést kínál az USA más tájaira.

A fapadosok közül a Wizz Air a norvég Stavanger mellett Athénba és a svájci Bázelbe indít új járatot, míg a Ryanair a Franciaország nyugati és Spanyolország északi partjánál elterülő Vizcayai-öböl öbölhöz, Santanderhez és a Görög Paphos szigetére.

A 2018 nyári menetrendben a következő új járatok érhetők el Budapestről:

  • Wizz Air: Stavanger, március 15.-től, heti kétszer. Athén, március 25.-től heti négyszer, Bázel, május 3.-től, heti ötször
  • Ryanair: Santander, március 26.-tól, heti kétszer. Paphos, március 27.-től, heti háromszor
  • LOT: Krakkó, április 28., heti hatszor. New York JFK, május 3.-től, heti négyszer. Chicago O’Hare, május 5.-től, heti kétszer
  • American Airlines: Philadelphia, május 5.-től, heti hétszer

Közben a húsvét körüli napokban a napi utasszám a nyári csúcsidőszakot idézte a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren. Csütörtökön és pénteken is jóval meghaladta a negyvenezer főt az érkező és induló utasok száma Budapesten. Sok honfitársunk használta ki a négynapos ünnep kínálta lehetőséget egy-egy külföldi utazásra, mint ahogy a külföldön dolgozó magyarok is szívesen térnek haza a húsvéti ünnepekre. Emellett a forgalom nem elhanyagolható részét teszik ki azok a külföldiek, akik Magyarországon kívánják eltölteni a tavaszi ünnepet.

Legyél az első hozzászóló "Felpörög a Budapest Airport – mutatjuk az új nyári járatokat!" című cikkhez

Szólj hozzá

Your email address will not be published.


*