Fenntarthatósági kampányt indít a Wizz Air

A cég elindítja a Wizz Air – Repülj a Legzöldebben fenntarthatósági kampányát, amivel tovább erősítheti iparági vezető pozícióját, mint a legzöldebb légitársaság.

A WIZZ legújabb kampányának célja, hogy felhívja a figyelmet a társaság fenntarthatósági törekvéseire. Váradi József, a Wizz Air vezérigazgatója nyílt levelet írt az utazóknak, amelyben a légitársaság hét zöld lépését ismerteti, ezzel is ösztönözve őket, hogy helyesen döntsenek, amikor repülnek.

  1. Egy Wizz Air repülőgéppel utazó utas szén-dioxid lábnyoma átlagosan csak 57,2 gramm utaskilométerenként (a járvány előtti szint). Ha minden légitársaság olyan hatékony lenne, mint a Wizz Air, az európai légi közlekedésből származó szén-dioxid kibocsátás egy nap alatt 34%-kal csökkenne.
  2. A Wizz Air nem repül félig üres gépekkel, annak érdekében, hogy elkerülje a felesleges környezetszennyezést.
  3. A Wizz Airnél nincs első osztály, ami szintén a felesleges károsanyag-kibocsátás egyik oka.
  4. A légitársaság csak közvetlen útvonalakon repül. Egy felszállás, egy leszállás, nincs átszállás, nincs extra üzemanyag-égetés.
  5. A Wizz Air rendelkezik a legfiatalabb, legmodernebb flottával az európai versenytárs légitársaságok közül.
  6. A légitársaság világszínvonalú hajtóműveket és repülőgépeket használ, ami kulcsfontosságú az alacsony károsanyag-kibocsátás szempontjából.
  7. A Wizz Air egyik útvonalán sincs közvetlen, négy óránál rövidebb vonatútvonal lehetőség.

A Wizz Air egy utaskilométerre jutó szén-dioxid kibocsátása a legalacsonyabb Európában, és a légitársaság kiemelt figyelmet fordít arra, hogy 2030-ig a 2019-es szinthez képest 25%-kal tovább csökkentse szén-dioxid kibocsátását. A Wizz Air a világ egyik legfiatalabb flottáját üzemelteti, amely jelenleg 149 darab Airbus A320/321/neo családba tartozó repülőgépből áll. A gépek átlagéletkora 5 év, ami jóval az iparági átlag (10 év körüli) alatt van. 2024-re 3,6 évre, 2026-ra pedig még tovább, 3,2 évre csökken a szám, ami tovább erősíti a légitársaság elkötelezettségét a fenntarthatóság mellett.