Fenséges brunch a Várban

A budai Vár egyik ékességének számító Hilton Budapestben a szó szoros értelmében új fejezet kezdődött akkor, amikor a szállodát felújították, és mire a munkálatok idén befejeződtek, a Dominikánus udvarra, valamint a Halászbástyára néző, az Iconról a Láng Bistrora névre váltó és nagy tekintélyű séffel erősítő étterem és vele a vasárnapi Brunch is teljesen megváltozott – trendibb, jobb lett.

A helyszín, a királyi vár közelsége már önmagában egy királyi vasárnapi ebéd, vagyis brunch ígéretét vetíthetné előre, de manapság, amikor a séfek és az általuk felhasznált alapanyagok szerepe minden korábbinál jobban felértékelődik, korántsem mindegy, ki vezényli a konyhai munkálatokat. Ezért is hozott nagy változást a Hilton Budapest életébe, hogy a vezető, Executive Chef a friss, minőségi, magyar alapanyagok elkötelezett híve, Maráczi Imre lett (és az egész Danubius lánc Corporate Chefjeként is tevékenykedik), aki a folyamatos újító szándék mellett, a klasszikus magyar receptek felfrissítéséhez is kellő tisztelettel látott hozzá.

De kezdjük mindjárt az elején, a dizájnnal. A Láng Bistro is azok közé a jó példák közé sorolható már, ahol a korábban unalmas – a Hilton esetében inkább idejétmúltan elegáns – szállodai étteremből egy igazán trendi bisztrót varázsoltak. Az egyediséget az biztosítja a legjobban, hanem az apró fehér csempével borított büférész és a hozzá társuló, könnyed, mégis elegáns bőrfotelekkel operáló éttermi rész, amelynek utolérhetetlen attrakciója, az elénk táruló parádés kilátás.

És miközben külcsín ötös, a brunch választéka is megüti ezt a mércét. Nagy szerepe van ebben annak, hogy a világ legexkluzívabb szállodáiban dolgozó Maráczi Imre signature, vagyis a rá leginkább jellemző produktumnak tekinti a vasárnapi reggeli-ebédet, mondván: ez az az étkezés, amit – különösen egy-egy ünnepi alkalomhoz kapcsolódva –, a magyar családok közül is a legtöbben megengedhetnek maguknak és mivel ilyen alkalmakkor alakítják ki a Hiltonnal kapcsolatos véleményüket, egyszerűen kötelező, hogy ezek a vendégek a lehető legjobbat kapják az asztalukra. (Így gondolta akkor is, amikor évekig a budapesti Marriott séfje volt, aminek eredményét jól mutatja, hogy törzsvendégei közül ma már egyre többeket a Hiltonban üdvözölhet vasárnaponként.)

A Hilton Budapest brunch-a a klasszikus all you can eat, vagyis a mindent a szemnek és főként a szájnak jegyében fogant, ahol már az előételek is olyanok, amelyek másutt nemigen találhatók meg. Emellett időről időre tematikus, szezonális, és egy-egy különleges eseményhez köthető tematikájú Brunch-al rukkolnak elő például a Márton napival, Halloweenra tervezettel vagy épp adventivel, karácsonyival.

A hideg libamáj az omlósságával különleges, az apró rántott gomba majonézzel már önmagában is egy méretes fogás lehetne, míg a bruschetta mellett ott sorakoznak a sült zöldségek és a lazac, valamint a hazai és Mediterrán Salumi válogatás is. Salátabár, nemzetközi sajtkörkép, sushi ízelítő, tenger gyümölcsei sorakoznak még fel az előételek kínálatában.

A főételeket mindig legalább kétféle leves vezeti fel, melyek közül az egyik mindig ízletes húsleves, miközben a meleg ételek sorában a hazai és nemzetközi klasszikusok, főzelékek és comfort food mellett a frissen sült- és szeletelt, folyamatosan változó heti specialitás – például argentin rib eye, bélszín-, mangalica tarja, lazac – teremt választási lehetőséget.

Nem kevésbé vonzó a süteményes kínálat sem, ahol a klasszikus Nagyi almáspitéje & vanília szósz kombó mellett rétesek, házi sütemények, macaron válogatás, fagylaltok és szorbék csábítják az ínyenceket, akik a Hilton-beli Láng Bistro vasárnapi reggeli-ebédjéről kilépve joggal érezhetik úgy, hogy a Várból a Duna két oldalára nyíló parádés panoráma mellett valódi gasztronómiai élményekkel is gyarapodtak.

érsek m. z

INFORMÁCIÓK
A Láng Biszto vasárnapi All You Can Eat büféebédjének ára szervízdíjjal együtt 10900 forint/fő, ami korlátlan pezsgő-, sör-, bor-, üdítő-, ásványvíz-, kávé- és teafogyasztást foglal magában. A gyerekeknek 4 év alatt ingyenes, 14 éves korig 50% kedvezmény jár. A büféebéd résztvevői 3 órán keresztül ingyenesen parkolhatnak a Hilton Budapest szálloda garázsában, vagy a Budai Várban.