Ferihegy beindult

Hatalmas fejlesztések várhatóak a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren.

2017. elején nagyszabású beruházásokkal újítanak az ország nemzetközi repülőterén. A projekt több, mint 5 milliárd forintba kerül majd, a végére pedig újabb 10 ezer négyzetkilométer áll majd az utasok rendelkezésére. Az építkezés a tervek szerint másfél évig tart majd, így 2018 második felében az utazók már élvezhetik a terminál új részét.

Pier B3

A Budapest Airport 2B terminálja egy 220 méter hosszú mólóval bővül, így nagy mértékben nő a beszállókapuk száma – ebből 27-et, utashídból 10-et építenek az említett területre. A Pier B névre keresztelt épületszárny alkalmas lesz a széles törzsű gépek kiszolgálására. Nem utolsó szempont, hogy az utasok itt sokkal nagyobb kényelemben várakozhatnak a beszállásra.

Pier B2

„A repülőtér jelenleg tapasztalható utasforgalmi növekedése és a következő évek előrejelzései arra ösztönöznek bennünket, hogy fejlesszük a terminál kapacitását; a Budapest Airport, amely egymást követő harmadik évben nyerte el a Skytrax legjobb repülőtérnek járó díját a régióban, a lehető legjobb ütemben kezdi meg a terminál fejlesztését a jövőbeli növekedéshez.” – mondta el Jost Lammers, a Budapest Airport vezérigazgatója.

Legyél az első hozzászóló "Ferihegy beindult" című cikkhez

Szólj hozzá

Your email address will not be published.


*