Francia kényelmet ígér a Citroën lakóautója

A düsseldorfi Caravan Salon lakóautó-kiállításon mutatta be a Citroën a Type Holidays-t. A modell a híres Type H előtt tiszteleg, mely művészi szintre emelte az utazás alternatív megközelítését.

A Citroën úgy döntött, hogy a világ egyik vezető szabadidőjármű-rendezvényén, a 2023. augusztus 25. és szeptember 3. között megrendezésre kerülő düsseldorfi Caravan Salon autós kiállításon mutatja be Type Holidays névre keresztelt furgonját. A koncepció egyszerre merít a legendás Citroën Type H és a kortárs Spacetourer modellekből. A jellegzetes belső kialakítás hamarosan az egész Citroën-hálózatban elérhető lesz egy „Holidays” elvevezésű termékcsalád részeként. A Citroënt mindig is a szabadság és a közös élmények gondolata inspirálta, így természetes, hogy a SpaceTourer erősségeire építve komolyabb szerepvállalásra törekszik ezen a gyorsan növekvő piacon.

A Citroën a furgon felszerelésére a világ egyik vezető specialistáját, a Bravia Mobilt kérte fel. A szlovén cég az ideális utazási élményhez szükséges minden berendezéssel ellátta a Citroën Type Holidays tanulmányt:

  • Egy kétszemélyes fekhelyet is magában foglaló felnyitható tető, melynek köszönhetően fel lehet egyenesedni a laktérben.
  • Kényelmes kétszemélyes ággyá alakítható hátsó üléspad (az üléspad ki is szerelhető, így több tárolóhellyel lehet számolni)
  • A jármű belseje felé fordítható két első ülés.
  • Komplett konyhasarok (főzőfülke, mosogató, hűtőszekrény)
  • Lehajtható asztal étkezéshez vagy munkához és több tárolószekrény
  • Webasto fűtésrendszer az optimális fedélzeti hőmérséklet biztosítása érdekében.