Francois Berisot a Budapest Airport új vezérigazgatója

Forrás: bud.hu

2024. június 6-tól Francois Berisot tölti be a Budapest Airport Zrt. vezérigazgatói posztját. A szakember több mint két évtizedes nemzetközi aviatikai szakmai tapasztalattal rendelkezik, az elmúlt 5 évben a VINCI Airports-hoz tartozó belgrádi Nikola Tesla Repülőtér vezérigazgatója volt.

Francois Berisot magasan képzett szakember a repülőtér-üzemeltetési iparágban; olyan területeken rendelkezik tapasztalatokkal, mint az üzemeltetésirányítás, a kereskedelmi és piacfejlesztés, az infrastruktúra-felújítás és bővítés, a stratégiai tervezés, a pénzügyek és a kivitelezés. A repülőtér-üzemeltetés terén széleskörű ismeretekkel rendelkezik, amelyeket több releváns munkakörben és az azokkal járó tapasztalat révén szerzett, legutóbb a belgrádi Nikola Tesla repülőtér vezérigazgatójaként.

Azt megelőzően a TAV Construction ügyvezető igazgatóhelyettese és pénzügyi igazgatója volt Törökországban. Korábban a VINCI Airports üzletfejlesztési projektigazgatójaként nagy repülőtéri projektek (köz- és magánszféra partnerségek, repülőtér-felvásárlások és privatizációk) felügyeletéért volt felelős. Mielőtt a VINCI Airports-hoz csatlakozott, több operatív pozíciót is betöltött, többek között az ammáni (Jordánia) Queen Alia Nemzetközi Repülőtér forgalmi igazgatói posztját.

Francois Berisot Kam Jandut, a Budapest Airport Zrt. leköszönt vezérigazgatóját váltja, aki 2009-ben csatlakozott a BUD-hoz, és korábban légiközlekedési igazgatóként, majd kereskedelmi vezérigazgató-helyettesként is dolgozott a vállalatnál. A társaság ezúton is köszönetét fejezi ki Kamnak a BUD eredményeihez való felbecsülhetetlen hozzájárulásáért.