Furcsábbnál-furcsább világrekordok dőlhetnek meg Budaörsön

 A Hermann Ottó Általános Iskolában szombaton és vasárnap zajló megmérettetés célja, hogy inspirálja az embereket saját korlátaik túllépésére – mondta az MTI-nek Csornay Kinga főszervező, a rendezvényt támogató Sri Chinmoy Marathon Team Sportegyesület tagja.

A nagyközönség számára is nyitott és ingyenes eseményen olyan versenyszámokban születhetnek rekordok, mint a bowlinggolyós zsonglőrködés, a száz kilogrammos kőpörgetés a nyak körül, a fülcimpás súlyemelés vagy a kerékpáros magasugrás. Az extrém rekordkísérletek mellett olyan különleges számokban is felállíthatnak új csúcsot, mint például a 24 órás folyamatos hajvágás, szüntelen festés a lehető leghosszabb ideig vagy a 12 órás folyamatos éneklés.

Szerda estig 17 magyar versenyző jelezte részvételi szándékát, akik között több világ- és országos bajnok is található, ők a mostani versenyen szeretnének a Guinness rekordok könyvébe is bekerülni. Svájcból, Szlovákiából, Csehországból, Ausztriából és Romániából 24-en jelezték részvételüket, és 30 rekordot szeretnének beállítani, de ezek a számok még változhatnak – mondta a főszervező.

A megmérettetésre folyamatosan, a világ bármely pontjáról egyéni és csoportos rekorderek nevezhetnek, és a versenyszámot a jelentkező maga határozhatja meg. A jelentkezők között többen vannak, akik már a korábbi versenyeken is felállítottak valamilyen rekordot, és most ezt kívánják felülmúlni – magyarázta Csornay Kinga.

Az eredeti tervekkel ellentétben nem lesz jelen az amerikai Ashrita Furman, akinek nevéhez csaknem háromszáz számban fűződnek különböző rekordok, és aki mintegy százötvenben most is csúcstartó.

A lehetetlen kihívása elnevezésű programot elsőként Zürichben rendezték meg 1982-ben. 2002 óta a rekordok fesztiválja Németországban talált otthonra, egészen 2009-ig, amikor Új-Zéland is csatlakozott a rendező országokhoz.

A magyarországi esemény védnökségét Erőss Zsolt hegymászó vállalta.

Legyél az első hozzászóló "Furcsábbnál-furcsább világrekordok dőlhetnek meg Budaörsön" című cikkhez

Szólj hozzá

Your email address will not be published.


*