Futurisztikus ételkülönlegesség a Dubaji Világkiállításon

A nemzetközi „ízművész“ Bompas & Parr az egyik legfuturisztikusabb vacsorával rukkol elő, melyet Dubajban valaha láttak. Az Expo 2020 Dubai helyszínén a bőséges vacsora a látogatókat a jelenből a jövőbe repíti többfogásos, színházi élménnyel vegyített ételkülönlegességeivel.

Sosem látott technológiák, mesterséges intelligencia, kreativitás, innováció és technológia: a Bompas & Parr két óra hosszán át nyűgözi le vendégeit. A fogyasztható ételkülönlegességek között lesz olyan, ami világít a sötétben, a desszertek megváltoztatják ízüket, és elképesztően ritka alapanyagból készült ételeket is felszolgálnak – de ez még nem minden! A vendégek kulináris utazása 2021-ben indul, de hamar több évtizeden is átutazhatnak, és megkóstolhatják a jövő ételeit. A természetvédelmi tényezők is hatással vannak a felszolgált fogásokra, mint az éghajlatváltozás, a robotok, a globális népesség, és az ételpazarlás kihívásai.

Mindeközben robotok, színészek és színházi előadók gondoskodnak a szórakoztatásról, mellyel a kezdetektől a legvégéig egy ínyenc kalandra invitálnak. Az esemény, vagyis a The Future of Food: Epochal Banquet (Az ételek jövője: Korszakalkotó Lakoma) az Expo hat hónapos időtartama alatt mindennap megrendezésre kerül.

Sam Bompas, a Bompas & Parr igazgatója elmondta: “Izgatottan várjuk, hogy a The Future of Food: Epochal Banquet programunkat a Dubaji Világkiállítás nemzetközi közönsége elé tárjuk, ahol reményeink szerint vendégeinket arra ösztönözhetjük, hogy pozitívan gondoljanak a mesterséges technológiával előállított ételek valóságára. A vendégek a maguk nemében páratlan ételek, és a minden érzéket felkavaró, magával ragadó élmények révén minden fogással közelebb kerülhetnek a jövőhöz.”

A jegyek szeptembertől vásárolhatók meg, és a kétórás élmény 550 dirhamtól (közel 45,000 Ft) indul. A Dubaji Világkiállítás számos izgalmas kulináris élményt kínál, beleértve a burrata bárt, a pékiskolát és a robot baristákat is.