Közelít a balatoni utószezon, de a MÁV nem áll le

A nyári szezon augusztus utolsó hétvégéjén ugyan véget ér, de a MÁV-START az ezt követő időszakban is széles kínálatot nyújt azoknak, akik a Balatonhoz utaznak.

Idén már 1,3 milliónál is többen utaztak a magyar tengerhez vonattal, ami több mint a járvány előtti utolsó évben. Várhatóan a kora őszi időszakban is sokan utaznak majd a legnagyobb hazai tóhoz a korábbi évek utasforgalmi tapasztalatai alapján. A vasúttársaság ezért az utószezonban is biztosítja a sűrű vonatközlekedést augusztus 30. és szeptember 12. között. Azok is számíthatnak a vasútra, akik a Tisza-tóhoz utaznának, hiszen hétvégente továbbra is közlekedik Budapestről a közvetlen Tisza-tó expresszvonat Tiszafüredre.

  • Az utószezonban is kétóránként közlekednek a Vízipók InterRégió vonatok Budapest és Balatonfüred között. Balatonakarattyáig csak Budapest-Kelenföld és Székesfehérvár állomáson, Balatonakarattyától Balatonfüredig pedig minden állomáson és megállóhelyen megállnak.
  • A Kék Hullám vonatok az utószezonban sebesvonatként közlekednek Budapest és Tapolca között kétóránként mindkét irányba.
  • A nyári menetrendi időszakban közlekedő Katica InterRégió vonatok helyett minden állomáson és megállóhelyen megálló személyvonatokkal lehet utazni Székesfehérvár és Balatonfüred között, melyek Székesfehérváron csatlakoznak a Budapest felől érkező Balaton InterCitykhez.
  • A Budapestről 6:35-kor induló Balaton InterCity vonathoz csatlakozva új vonat közlekedik Keszthelyről Tapolcára: Keszthelyről 9:27-kor indul, Tapolcára 9:57-kor érkezik. Ezzel az utószezonban is biztosított többek között Vonyarcvashegy és Balatongyörök délelőtti budapesti kapcsolata.
  • Kaposvár és Fonyód között új InterRégió vonatpár közlekedik munkanapokon az utószezonban. A vonat kora reggel , 6:48-kor indul Fonyódról, és 7:46-ra érkezik Kaposvárra. Visszafelé Kaposvárról 19:47-kor indul, és 20:43-kor érkezik Fonyódra.
  • A Tisza-tóhoz is el lehet jutni Budapestről közvetlen vonattal az utószezonban is: a Tisza-tó expressz hétvégente közlekedik, Budapestről a Keleti pályaudvarról 7:55-kor indul, visszafelé pedig 17:45-kor hagyja el Tiszafüredet. Füzesabonyi vagy kál-kápolnai átszállással pedig a hét minden napján megközelíthető a tó. A vonatokon a kerékpárszállító kapacitást továbbra is biztosítjuk.