A gasztro-blogger, a Bonduelle meg a chilis sütőtök-krémleves

A gasztro-blogger, a Bonduelle meg a chili paszta

Fördős Zé-vel, az ismert gasztro-bloggerrel népszerűsíti a Magyarországon 25 éve jelen lévő Bonduelle a két újdonsággal is kibővített fagyasztott termék-portfólióját.

„A zöldségek innovatív nagykövetei vagyunk a világban, és már 25 éve itt Magyarországon is. Küldetésünk, hogy a zöldség a mindennapi étkezés része legyen, és fejlesszük a zöldségfogyasztás kultúráját.” – összegezte a márka névjegyét Szirbek András marketing-igazgató.

Az innováció ezúttal a fagyasztott sütőtök-, és a karfiol-krémleves zöldségkeverék. Mindkettő 400 grammos kiszerelésben kapható, a sütőtökös–krémleves zöldségkeverék összetevői: 50% sütőtök, 40% sárgarépa, 10% vöröshagyma. A karfiolos –krémleves zöldségkeverék összetevői: 70% karfiol, 15% sárgarépa, 6% fehérrépa, 5% zeller és 4% póréhagyma.

„Kitűnő választást kínálunk zöldséglevesek hozzávalójaként vagy krémleves alapként, gyorsan, könnyen használható a zöldségek tisztítása, és felvágása nélkül, az elkészítéshez mindösszesen turmixolásra és fűszerezésre van szükség, 5 perc az egész.” – hangsúlyozta Szirbek András.

Miért pont leves? – mert a leves a mindennapi egészséges étkezésünk része, számos pozitív élettani hatása van. „Az egyik legősibb táplálékunk, készülhet: zöldségből, gyümölcsből, hússal, vagy egyéb alapanyagok felhasználásával. Fogyasztható hidegen és melegen, de akár önálló, tartalmas főfogásként is. Napi folyadékfogyasztásunkhoz és vitaminbevitelünkhöz nagymértékben hozzájárulhat. Persze a leveshez is számos tévhit kapcsolódik, de ezeknek nem szabad bedőlni.” – fogalmazott előadásában Antal Emese dietetikus.

A gasztro-blogger, a Bonduelle meg a chili paszta

Karfiol-krémleves sült fokhagymával, ropogós malac pörccel és garnélával, illetve chilis sütőtök-krémleves tépett csirkével és tökéletes fürjtojással– ezzel a helyszínen lefőzött levesekkel inspirált a Bonduelle két új termékének felhasználására Fördős Zé, aki még trükköket, tippeket is lelkesen megosztott a kóstolóval egybekötött exkluzív termékbevezetőn.

„Irányzatoktól függetlenül a leves nagyon népszerű, az én kedvencem Édesanyám gulyáslevese az egyedülálló íz-harmóniája miatt. A csípősebb ízeket kedvelem, a konyhámban mindig kéznél vannak a különböző fűszerek, örömmel kísérletezek, mindig nyitott vagyok az újra. A Bonduelle két új terméke is éppen erre ad lehetőséget – csak a fantáziánkon múlik, hogy mi mindent hozunk ki belőlük. És ami fontos – könnyű velük dolgozni, percek alatt elkészíthetünk egy-egy ízletes fogást. Mindkét termékkel egészségesebbé, színesebbé tehetjük a tányért, az étkezést.” – mesélt Zé az előkészületek közben.

A nagy érdeklődéssel kísért főzés közben kulisszatitkokat is megosztott, mint például: a tökéletes fürj-tojás titka nem más, mint a pontosan betartott 2 perc; ha alufóliában megsütjük a fokhagymát, majd összetörjük, egy illatos-ízletes pépet kapunk, ami az ételeket még finomabbá teszi. Zé ezt be is bizonyította – a pépet két réteg levelestészta közé kente, és omlósra sütötte, majd vékony csíkokra szeletelve a karfiol-krémleves mellé tálalta, hatalmas sikert aratott, ahogy a poblano chilipaprika-pasztája is.

Mindkét leves hamar elfogyott, a nagy érdeklődésre való tekintettel pedig közzétette receptjeit Fördős Zé, aki most az „Ország Levesét” is keresi a Bonduelle új, nyereményjátékkal egybekötött országos promóciójában. A résztvevőknek bármilyen Bonduelle termék felhasználásával el kell készíteniük a saját leves variációjukat, és a receptet be kell küldeniük az étel fotójával együtt a Nagy Levesválasztó oldalra.

A gasztro-blogger, a Bonduelle meg a chili paszta

A Fördős Zé vezette zsűri négy héten át kiválasztja a hét öt legjobb receptjét, amelyeket értékes Electrolux nyereményekkel díjaz. A 20 legjobb recept közül végül közönségszavazás dönt a fődíj, vagyis a 350.000 Ft értékű Electrolux termékcsomag sorsáról. A receptbeküldés időtartama: 2017. november 6. – december 3. Közönségszavazás: 2017. december 6 – 12. És hogy milyen zsűri lesz Fördős Zé?

„Természetesen a tőlem megszokott, szigorú zsűri leszek, de Nagy Levesválasztóra fel, ne fogja vissza magát senki, én magam is kíváncsian várom a recepteket, biztos lesz köztük számomra is újdonság. Itt a lehetőség, hogy lefőzzenek engem!”

Fördős Zé karfiol-krémlevese, fokhagymás ropogóssal, malacpörccel és citrusos garnélával

Hozzávalók (2-3 személyre):

A leveshez:

  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 2 szál újhagyma
  • 1 kis darab gyömbér reszelve
  • 1 zacskó fagyasztott Bonduelle karfiol-krémleves zöldségkeverék
  • 300 ml víz/alaplé
  • 200 ml tej
  • só, bors

A fokhagymás ropogóshoz:

  • 1 csomag leveles tészta
  • 2 fej fokhagyma
  • A garnélához:
  • 6 db garnéla
  • olívaolaj
  • ½ narancs leve
  • ½ citrom leve
  • néhány szem ropogós töpörtyű

Elsőként a fokhagymákat alufóliára tesszük, meglocsoljuk olívaolajjal, sózzuk, becsomagoljuk és 200 fokos sütőben 30 percig sütjük. Miután kihűlt, könnyedén ki lehet szedni a krémesre sült fokhagymagerezdeket, amiket egy villával összetörünk, jól megsózzuk és a félbe vágott leveles tésztára kenjük. A tészta másik felével befedjük és egy sütőpapírral lefedett tepsi hátlapjára fektetjük. Letakarjuk egy újabb sütőpapírral és a tetejére nehezékként egy másik tepsit teszünk és így tesszük be a 200 fokos sütőbe 20 percre. Vékony csíkokat vágunk belőle. Egy lábasban olívaolajon üvegesre pároljuk a hagymákat, hozzáadjuk a reszelt gyömbért, kicsit megpirítjuk és rászórjuk a fagyasztott karfiol mixet. Felöntjük a vízzel és a tejjel, sózzuk, borsozzuk, felforraljuk és botmixerrel krémesre zúzzuk.A töpörtyűt késes aprítóban egészen finomra zúzzuk és félretesszük. A garnélákat forró serpenyőben gyorsan megpirítjuk, rádobunk egy gerezd fokhagymát, sózzuk, borsozzuk és friss narancs és lime levével ízesítjük. Tálalásnál kiszedjük a forró levest, beleállítunk egy csík fokhagymás ropogóst, ráhelyezünk egy garnélát, amit megszórunk a ropogós zúzott töpörtyűvel.

Fördős Zé chilis sütőtök-krémlevese, fűszeres tépett csirkével és tökéletes fürjtojással

Hozzávalók (2-3 személyre)

A chili pasztához:

  • szárított poblano chili paprika
  • víz
  • A leveshez:
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 csomag fagyasztott Bonduelle sütőtök-krémleves zöldségkeverék
  • 2 nagy ek tejföl
  • 400 ml alaplé
  • 1 tk chili pasta

A tépett csirkéhez:

  • 1 egész csirkemell filé
  • 1 tk fahéj
  • 1 tk őrölt római kömény
  • 1 tk őrölt koriander
  • só, bors
  • olaj
  • fürjtojás
  • 1 ek fekete szezámmag

A csirkemelleket sós vízben 2 óra alatt puhára főzzük, ezután villával könnyedén szálaira tudjuk szedni, majd egy kevés olívaolajon a fűszerekkel együtt jól megpirítjuk és félretesszük. A chili pastához a szárított paprikák magjait eltávolítjuk, forró, száraz serpenyőben lepirítjuk, majd forró vízzel leöntjük és állni hagyjuk. Miután megpuhult, késes aprítógépben krémesre zúzzuk. Egy kevés olajon üvegesre pároljuk a hagymát, rászórjuk a sütőtök-mixet, sózzuk borsozzuk, adunk hozzá ízlés szerint a chili-pasztából és felöntjük az alap-lével. Mehet bele a tejföl, forralunk rajta egyet és botmixerrel leturmixoljuk. A fürjtojásokat gyöngyözve forró vízbe tesszük és pontosan 2 percig főzzük, majd hideg vízzel lehűtjük. Tálaláskor a levesre halmozunk a tépett csirkéből, megszórjuk fekete szezámmaggal és a félbevágott fürjtojásokat is rátesszük.

Legyél az első hozzászóló "A gasztro-blogger, a Bonduelle meg a chilis sütőtök-krémleves" című cikkhez

Szólj hozzá

Your email address will not be published.


*