Bővül a látogatható Gaudí-épületek listája Barcelonában

Bővül a látogatható Gaudí-épületek listája Barcelonában

Bővül a nyilvánosság számára látogatható Gaudí-épületek listája Barcelonában: csütörtökön nyitja meg kapuit a La Casa Vicens, az első a világhírű építész által tervezett lakóépületek közül.

A Barcelona belvárosában található ingatlan építésével Manuel Vicens bróker bízta meg a még pályája elején álló Gaudít 1883-ban. A család nyári rezidenciájának szánt négyszintes, keleties motívumokkal gazdagon díszített ház két évvel később készült el – idézte fel a távirati iroda.

Az épület 1899-ben gazdát cserélt, a Jover-család tulajdonába került, amely 1925-ben Joan Baptista Serra de Martínez építészt, Gaudí barátját bízta meg a ház bővítésével, hogy az addigi egy helyett három lakást alakítson ki benne. A La Casa Vicens 2014 óta a MoraBanc andorrai pénzintézet tulajdona, amely úgy döntött, hogy múzeumot hoz létre az épületben.

Joan Abella, a La Casa Vicens igazgatója elmondta: az ingatlan helyreállítása és múzeummá alakítása 4,5 millió euróba (1,4 milliárd forint) került. Az UNESCO világörökségi listáján 2005 óta szereplő, most megújult épületben évente 150 ezer látogatóra számítanak.

Legyél az első hozzászóló "Bővül a látogatható Gaudí-épületek listája Barcelonában" című cikkhez

Szólj hozzá

Your email address will not be published.


*