Gasztroélmény tiszta vízzel – Nordaq Water Svédországból

Manapság sajnos már egyre kevesebben tudják, milyen íze van a jó, tiszta víznek, ami ráadásul a megfelelő módon hűtve még a gasztronómiai élményt is képes fokozni. Ezt igazolja a svéd Nordaq, amely a skandináv víz ízét hozza el az otthonokba és az éttermekbe.

A történet 2005-ben kezdődött, amikor a Stockholmban alapított Nordaq szabadalmaztatta azt a technológiát, amivel prémium, fenntartható, a minőségét a kiindulóponttól a végpontig garantáló vízmegoldásokat kínál. A cég nem elégedett meg azzal, hogy egy professzionális víztisztító berendezés megalkotásával biztosítsa a tiszta víz egészséges élményét. Olyan komplett, zárt rendszert hozott létre, amelyben az egyszerű otthoni megoldás mellett az éttermek, szállodák számára biztonságos megoldást garantáló közepes és nagy teljesítményű berendezések is szolgálatba állíthatók. A Nordaq ezzel teszi lehetővé az éttermek mellett akár még a szállodák számára is, hogy saját maguk állítsák elő az általuk értékesített friss vizet.

Johanna Mattsson, a Nordaq vezérigazgatója

Johanna Mattsson, a Nordaq vezérigazgatója szerint az általuk kínált csendes és szikvízmentes, csapolt vagy kupakos, helyben szűrt, hűtve vagy akár forrón is tálalható víz nemcsak gazdaságosabb és környezetileg fenntarthatóbb, hanem emellett ízletesebb alternatívát is kínál a palackozott vízzel szemben. A cég megoldása ugyanis olyan innováció, amely a nem természetes ízt és az aromát is eltávolítja a tökéletes élmény érdekében.

A vendégélmény fokozásához a vendéglátóhelyeken elhelyezett klasszikus stílusú csapolóberendezések is hozzátartoznak, ahol pedig az asztalokhoz viszik a Nordaq vizét, ott a letisztult svéd dizájnt képviselő üvegben lehet felszolgálni az italt, amit még egy elegáns üvegdugóval is le lehet zárni. Az otthoni használatban pedig a vákuumzáras kupak biztosítja, hogy a víz akkor is megőrizze frissességét, ha napközben is magunkkal visszük az útra.

A márka persze nem lenne skandináv – teszi hozzá Johanna Mattsson –, ha az alapítók a gazdaságosság mellett nem gondoltak volna a környezeti fenntarthatóságra is. Ezt szolgálja, hogy a Nordaq vizéhez nincs egyszer használatos palack, nincs szállítás, nincs tárolás és nincs hulladék.

Nem véletlen, hogy miközben a svéd márka már a világ számtalan pontján jelen van, a legnevesebb luxusszállodák mellett már közel száz Michelin-csillagos étteremben is Nordaq vizet szolgálnak fel olyan séfek ételsoraihoz, mint Thomas Keller, Yannick Alléno, André Chiang, Björn Frantzén, Daniel Boulud, Martin Göschel, Emmanuel Renaut és Heston Blumenthal. Akik azért választották a svéd prémiumvizet, mert meggyőződésük szerint a tiszta víz nemcsak az étkezésnél, hanem már a főzésnél használva is fokozza az ízélményt, nem beszélve arról, hogy a Nordaq vízzel főzött étel a világ minden pontján ugyanolyan ízű lesz.