Az elmúlt évek sikerére építve idén is folytatódik a GasztroFok Siófokon, amely november 8–9. között újra gasztronómiai élményekkel várja a látogatókat. A rendezvény fővédnöke ezúttal Fodor Noel, a Bocuse d’Or különdíjas siófoki gasztrotehetség, aki a 2024-es világdöntőn a magyar csapattal elnyerte a „Legszebb tál” elismerést.
A két éve elindított GasztroFok célja, hogy bemutassa Siófok és környéke sokszínű bor- és gasztronómiai világát, valamint megerősítse a város „egész éves Balaton” szemléletét. Az érdeklődők a hétvégén különleges menüsorokat kóstolhatnak végig Széplaktól Sóstóig, Kilititől Szabadiig, bevonva a helyi termelőket és pincészeteket is.

A GasztroFok Ősz az évszak ízeit helyezi középpontba: a programban egyaránt szerepelnek elegáns éttermek, street food kínálatot nyújtó helyek, kézműves cukrászdák és borászatok. Az esemény teljes kínálata elérhető lesz a Siófok Guide Facebook-oldalán, a város honlapján, valamint a Tourinform Irodában.
A vendéglátóhelyek között idén is színes választék várja a látogatókat. Lesz különleges brunch-élmény, Vidékies disznótoros hangulat, Olasz életérzés, Libás fogások, Klasszikus magyar ízek, Távol-keleti különlegességek, Édes élmények, miközben a gyermekes családokat a HashtEgg Toyee kalandpark várja külön programokkal. A speciális étrendet követők számára a Cafe Spirit biztosít finom alternatívákat
Az eseményre érkezőknek érdemes előre asztalt foglalni, hiszen a legnépszerűbb helyek hamar megtelnek. A gasztronómiai körutazást ráadásul kedvezményes GasztroTaxi szolgáltatás is segíti.
Címlapfotó: facebook/Siófok
