Többet és többért utazunk a nyáron

Mindez a szállásár-összehasonlító weboldal, a trivago.hu adatai alapján derülnek ki. Igaz, többnyire ugyanazokat az úti célokat keresik fel honfitársaink nyáron, mint tavaly.

Szállásra a magyar utazók a 2015-ben átlagosan 27 300 forintot hajlandók költeni éjszakánként, két személyre, hosszabb kikapcsolódás esetén pedig átlagosan összesen 262 600 forintot szánnak étkezésre és szállásra. 2014 nyarán ezek a számok így alakultak: 26 500 forint (2 személy/éj), illetve 217 500 forint.

A nyaralással eltöltött idő is megnőtt tavalyhoz képest: 2014-ben átlagosan három-négy, míg idén öt-hat napra keresnek szállást, illetve ennyivel tovább tervezik pihenőidejüket.

A népszerű úti célokat illetően azonban nincs jelentős változás. Belföldön továbbra is Siófok a legnépszerűbb hely, igaz, Budapest a második helyről az ötödikre esik vissza. Ugyanis 2015 nyarán Balatonfüred szállásai a második legkeresettebbek. A jelentős fürdővárosok többsége az idén is a top 10 úti cél között van, közöttük Hévíz és Hajdúszoboszló került a tavalyihoz hasonlóan az első öt közé.

A határokon túli szállást kereső magyarok körében továbbra is Róma a legnépszerűbb. A horvát Riviéra városai, Dubrovnik, Poreč és Rovinj a tavalyi nyárhoz hasonlóan az idén is a top 10-ben van, akárcsak olyan európai nagyvárosok, mint Párizs, Barcelona vagy London.

Legyél az első hozzászóló "Többet és többért utazunk a nyáron" című cikkhez

Szólj hozzá

Your email address will not be published.


*