Gömbkilátó lomkoronasétánnyal a Balatonnál

Ötszáz méter hosszú lombkoronaösvény várja az utazókat Balatonbogláron az ikonikus Gömbkilátónál. A lombkoronaösvény igazi kettő az egyben élményként a természet közelsége mellett a csodás panorámát is ígéri a látogatóknak.

Újabb attrakcióval gazdagodott a Balaton déli partjának ikonikus jelképe a Gömbkilátó, amelynek lábánál, a lombkorona tanösvényen már a fák lomjai között sétálva, egészen különleges szögből élvezhetjük a Balaton látványát.

A manapság oly divatos lombkorona ösvények – ha azok valóban érdekes helyeken és megfelelő magasságban, a lombok között vezetnek – azért is kedveltek az utazók körében, mert miközben egészen új perspektívából adnak kilátást az adott tájra, közben még a kevésbé túrabarát látogatók is ízelítőt kapnak a természetközeli élményekből.

A balatonboglári Gömbkilátónál épült, fél kilométer méter hosszú lombkoronasétány a várdomb keleti és nyugati gerincén fut végig úgy, hogy az egyik részen, tízméteres magasságban egészen a fák lombkoronái között halad, míg a keleti részen egy kilátóponton végződik. Az itt kalandozók biztonságát szolgálja, hogy lombkorona ösvény vas szerkezetből, fa kapaszkodóval épült és alján acél hálóval.

A hétköznaponként 10-19 óra, a hétvégén 10-20 között látogatható magaslati sétányon 15 tetraéder formájú, 15 pihenőn gyűjthetünk erőt a további úthoz, vagy fotózhatjuk az a parádés látványt, amiben részesülhetünk a túrán.

Kocsis Erika