Görögország legnagyobb légitársasága megvásárolja a második legnagyobbat

 Az Aegean, mely a görögök legnagyobb légitársasága, nemrégiben megegyezett az Olympic anyavállalatával, a Marfin Investment Grouppal, hogy megvásárolják a légitársaságukat, annak ellenére, hogy erre az Európai Bizottság egy 2010-es határozata alapján,mely tiltja két veszteséges cég egyesülését, nem lenne lehetőségük.

Így természetesen a legutóbbi megállapodást is vizsgálja az EU, de az Aegean szóvívője szerint az egyesülés létszükséglet a két légitársaság számára, hogy túléljék a görögországot erősen sújtó gazdasági válságot. A két vállalat tavaly együttesen közel 65 milliós veszteséget termelt.

A tervezett felvásárlás után az Olympic, mely egyébként az Olympic Airways privatizációjából jött létre, a leányvállalata lesz az Aegeannek. Ugyanakkor a nevét mindkét társaság megtartja, emellett külön személyzettel és legénységgel fognak dolgozni továbbra is.

Az Aegean elmondása szerint  a közigazgatási, tervezési, beszerzési és kereskedelmi tevékenységek egyesítése jelentős megtakarításokhoz vezet.

Az Aegean évente 6 millió utast repít 29 gépével 70 célállomásra, míg az Olympic  2.9 millió utast visz 21 repülőgépével 45 úticélra, szintén egy év alatt.

forrás: Travelmole

Legyél az első hozzászóló "Görögország legnagyobb légitársasága megvásárolja a második legnagyobbat" című cikkhez

Szólj hozzá

Your email address will not be published.


*