Gyorsulhat a becsekkolás a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren

A Budapest Airport csütörtök reggel adta át a ferihegyi 2A Terminál hét új check-in pultját. Célja, hogy felgyorsítsa az utasok beszállási folyamatát, és csökkentse a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér 2. Terminálja előtti zsúfoltságot. A beruházás az 50 milliárd forintos BUD 2020 fejlesztési program keretében valósulhatott meg, így továbbra is ez a régió leggyorsabban fejlődő repülőtere.

A Charles de Gaulle repülőtérre tartó, Air France Párizs utasai voltak az elsők, akik az újonnan átadott 2A Terminálnál jelentkezhettek be. Ezenkívül a csütörtöki nap folyamán, a kanadai Air Transat légitársaság torontói utasai is átkerültek a 2B Terminálról. Rövid távú célok között szerepel, hogy a Germanwings és az Eurowings, a német Lufthansa-csoport légitársaság gépei – kiegyenlítve a két terminál közötti forgalmi eltérést – szintén a napokban átadott chek-in pultoknál kezdjék meg a beszállást. A folyamatos változás, átalakulás miatt, érdemes a Budapest Airport honlapján beszerezni az utazáshoz szükséges információkat.

Terminál 2A

Az újítást, a nem-Schengeni irányba tartó gépek utasforgalmának növekedése tette szükségessé. Hiszen a 2B Terminálról a nyári időszakban hetente háromszor indít torontói járatokat az Air Canada Rouge légitársaság, Dubajba pedig napi szinten közlekedik a tavaly óta nagyobb befogadóképességű Boeing 777-es, valamint a Qatar Airways is sűrítette menetrendjét.

A Budapest Airport BUD 2020 fejlesztési program öt éves tervének, csak egyik állomása volt a 2A Terminál átadása. Még az idei célok között szerepel, a világszínvonalú utasbiztonsági berendezések üzembe helyezése a repülőtéren, befejeződik műszeres leszállító rendszer és az ILS cseréje is, illetve új-cargo bázis épül. 2017 májusára várható a 2B Terminál új chek-in pultjainak az átadása és jövőre indul – szintén ehhez a terminálhoz kapcsolódó fejlesztés – egy új utasmoló megépítése. Ezen felül tervben van egy repülőtéri szálloda felépítése is.

Legyél az első hozzászóló "Gyorsulhat a becsekkolás a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren" című cikkhez

Szólj hozzá

Your email address will not be published.


*