Harc a reptéri poggyászfosztogatók ellen

Harc a reptéri poggyászfosztogatók ellen

Teljesen ellenőrzést írt elő a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren szolgáltató földi kiszolgálóknál, mert az utóbbi időben megszaporodtak a poggyászfosztogatások. Egyes lapok egyenesen bűnszervezetről írnak.

Soron kívüli hatósági ellenőrzést rendelt el a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren szolgáltató földi kiszolgálóknál. A szaktárca közleménye az ellenőrzés kiterjed az alvállalkozókra és arra is, hogy az üzembentartó Budapest Airport Zrt. a munkavállalók repülőtérre történő be- és kilépése során milyen biztonsági intézkedéseket tesz a bűncselekmények megelőzéséért. Az intézkedésre azután került sor, hogy sajtóhírek szerint az elmúlt időszakban több Budapestre érkező utasnak is értékeket tulajdonítottak el a poggyászából.

A Magyar Nemzet egyenesen bűnszervezetről  írt, és arról, hogy sem a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőteret üzemeltető Budapest Airport (BA), sem a repülőgépek földi kiszolgálását ellátó vállalkozások, de még a hatóságok sem tudnak hatékonyan fellépni a feladott csomagok kifosztása ellen, ráadásul a visszaéléseknek kedvez a krónikus munkaerőhiány. A lap szerint az nagy biztonsággal kijelenthető, hogy a Budapest Airport munkatársai nem érintettek a lopásokban, hiszen a repülőtér csomagokkal kapcsolatos feladataik a biztonsági ellenőrzésre korlátozódnak, automatizáltak és szigorú előírások mentén történnek.

Harc a reptéri poggyászfosztogatók ellen

A fóliázás védelmet jelenthet Forrás:bud.hu

A cikk szerint a check-in pultnál a szalagra helyezett csomag a poggyászosztályozó rendszer, azaz a szalag végén kerülhet veszélybe. A csúcsidőszakokban óriási a tumultus, ami már lehetőséget ad arra, hogy a munkások átkutassanak egy-egy csomagot. Hiába van bekamerázva minden, a rendszer nem alkalmas arra, hogy kiszűrje a lopásokat: ugyanis nem a vagyonbiztonság hanem a légi forgalom biztonsága az elsődleges cél, azt figyelik, hogy illetéktelen személy ne férjen hozzá a poggyászokhoz, de ha egy rakodó munkás 60 másodpercig van a csomagok között, senkinek nem szúr szemet. A lap szerint sokan érdekeltek a „buliban”, s volt arra is példa: aki jelentette volna a lopás, azt megfenyegették.

Legyél az első hozzászóló "Harc a reptéri poggyászfosztogatók ellen" című cikkhez

Szólj hozzá

Your email address will not be published.


*