Hasít a Wizz Air: új bázis, új járatok

Elindult a Wizz Air diszkont légitársaság első járata Budapestről Kazahsztán fővárosába, Asztanába

A Wizz Air 2017. június 18-án egy új Airbus A320 típusú repülőgéppel nyitja meg London Luton repülőtéren a 28. bázisát. London Luton több mint tizenkét éve része a Wizz Air járathálózatának, és a nyitással a légitársaság első bázisa lesz az Egyesült Királyságban.

A bázisnyitás megerősíti a Wizz Air jelenlétét a London Luton repülőtéren, ahol a WIZZ már ma is a második legnagyobb légitársaság, egyúttal a repülőtérről üzemeltetett járatok számát 42-re emeli.

A három új WIZZ-útvonal összekapcsolja London Lutont Tel-Avivval Izraelben, Pristinával, a koszovói fővárossal és a grúziai Kutaiszivel. Utóbbi az egyetlen közvetlen járat lesz Grúzia és az Egyesült Királyság között. Az új repülőgép szolgálatba helyezésével a WIZZ legnépszerűbb járatai sűrűbben repülnek majd: Szőcsvásárra (Suceava) hetente ötször, Konstancába (Constanța) hetente négyszer, míg Jászvásárra (Iasi) naponta indulnak majd járatok.

2016-ban London Luton második legnagyobb légitársaságaként a WIZZ több mint 5 millió utast szállított. 2017-ben a Wizz Air közel 6,3 millió ülőhelyet biztosít London Lutoni járatain, ezzel éves szinten 13%-os növekedést érve el.

Váradi József, a Wizz Air vezérigazgatója azt mondta: „Bejelentésünk ismételten hangsúlyozza elköteleződésünket az Egyesült Királyság iránt. A Wizz Air első járata London Lutonról indult 2004-ben, és azóta több mint 35 millió utast szállítottunk az Egyesült Királyságban alacsony viteldíjas járatainkon.”

Így indulnak majd az új Wizz-járatok Lutonból:

  • London Luton-Kutaiszi: csütörtök, vasárnap, indulás június 18.-án
  • London Luton – Tel-Aviv: kedd, csütörtök, szombat, vasárnap, indulás június 24.én
  • London Luton-Pristina, kedd, szombat, indulás június 24.

Legyél az első hozzászóló "Hasít a Wizz Air: új bázis, új járatok" című cikkhez

Szólj hozzá

Your email address will not be published.


*