Hatalmas fejlesztések kezdődhetnek a New York Palotában

Meghosszabbították stratégiai együttműködésüket az Anantara és az Eventrend Group képviselői. A közelmúltban aláírt szerződésben nagyobb volumenű beruházásokban is megállapodtak, amelyek főként a New York Palace vendéglátását érintik.

Az egyezség alapján az Anantara és az Eventrend Group a megújították és meghosszabbították a már meglévő együttműködési, bérleti és üzemeltetési szerződésüket. Ennek része többek között az is, hogy milyen gasztronómiai fejlesztési irányt kell vennie a hazai történelmi létesítménynek. Ezek alapján több változás is várható a patinás épületben – az Eventrend Group részéről mintegy 800 ezer eurós beruházási értékben.

Elsőként már idén nyáron megnyílik a New York Kávéház első emeletén a White Salon elnevezésű, kortárs, magyar gasztronómiai fókuszú, leisure dining étterem. A tervek szerint ez lesz a hotel legmagasabb gasztrominőséget nyújtó, egyedi kialakítású, könnyed, ám megfizethető étterme, amely jó eséllyel kerülhet majd a top éttermek sorába. A White Salonhoz az Eventrend Group önálló, csak ehhez dedikált konyhát és csapatot is épít a házon belül.

Az Atriumból nyíló Nyugat Bár Poet Bar néven folytatja tovább: itt az Anantara sztenderdeknek megfelelő unikális signature koktélokat és kreatív bárfoodokat kínáló szállodai bár születik majd a közeljövőben. Hasonló átalakuláson ment át 2021 őszén az Atrium is, ahol egész nap könnyed, kreatív snack ételeket szolgálnak fel a vendégeknek. Az Anantara sztenderdeknek megfelelően már felfrissült a teljes szállodai reggeli kínálat, a közeljövőben pedig megújul és modernizálódik a New York Kávéházat ellátó konyha, és a vendégek által használt éttermi eszközöket is újra cserélik, illetve a bankett terület is új arculattal jelenik meg.

Az Anantara 2020 első negyedévében vette át a korábban Dedica Anthology, azt megelőzően pedig az olasz Boscolo Hotel néven üzemeltetett New York Palace épületegyüttest, és ezzel a New York Palota csatlakozott az Anantarát is magába foglaló Minor hotel több mint 500 hotelt felölelő portfoliójához. Az első ilyen megállapodást az Eventrend Group még 2009-ben, az olasz Boscolo cégcsoporttal írta alá. A szerződés a New York Palace vendéglátóipari szolgáltatásaira vonatkozott, azóta is a magyar cégcsoport felelőssége és tiszteletteljes feladata ennek ellátása.