Íme a 2013-as év legjobb magyar szállodái

A meghirdetett három kategóriában 16 szálloda pályázott. Az ötcsillagosok között a budapesti Boscolo New York Palace kapta az elismerést, a négycsillagosok között a budapesti Hotel Palazzo Zichy és a hévízi Naturmed Hotel Carbona, míg a háromcsillagos szállodák közül a Hotel Ibis Győr.

A pályázati kiírás szerint a résztvevő szállodák teljesítményét a következő szempontok szerint bírálta el az ismert szakemberekből – Kopócsy Andrea, Fodor Olivér, Maráczi Gábor, dr. Niklai Ákos, dr. Szauter István – álló zsűri: bevételi teljesítmények a hotelek meghatározó mutatószámai alapján (éves szobafoglaltság, átlag szobaár, REVPAR – egy kiadható szobára jutó szobaárbevétel –; TREVPAR – egy kiadható szobára jutó összes árbevétel); szolgáltatások minősége az MSZÉSZ által szervezett ún. mystery shopping vizsgálatok, illetve a pályázó szállodákról a mértékadó vendégvélemény gyűjtő portálokon megjelenő értékelések alapján (például tripadvisor, booking, expedia, holidaycheck stb.); a pályázó szállodák által alkalmazott innovatív üzemeltetési, értékesítési, stb. megoldások; a pályázó szállodák által alkalmazott HR gyakorlat.

A pályázatot első alkalommal hirdette meg a szövetség, hagyományteremtő céllal. Niklai Ákos, az MSZÉSZ elnöke a díjátadás előtt kifejtette: azokat a szállodákat szeretnék elismerni, amelyek nagy erőfeszítéseket tettek a kiváló minőség elérése érdekében, és gazdaságilag is eredményesek voltak. Mint hangsúlyozta, a nemzetközi trendek azt mutatják, hogy az egész világon növekszik a turizmus, különösen Ázsiában, de Európában is. Egyre több társadalom és kormány ismeri fel, hogy milyen jelentős szerepe van a turizmusnak. Ugyanakkor kifejtette, még nagyobb figyelmet szeretnének kapni, hogy a döntéshozók felismerjék, az ágazat mennyi mindent képes tenni az ország gazdaságáért, s milyen jelentős szerepe van a gazdaság élénkítésében, a munkahelyteremtésben. Az állam és az önkormányzatok részéről is több forrásra volna szükség a turisztikai marketing fejlesztésére, és remélhetőleg a vállalkozások is több pénzt tudnak majd fektetni a marketingtevékenységekbe. Emellett javítani kell a jövedelmezőségen, és még több vendégre van szükség, hogy javuljon az átlagos, ötven százalék körüli kihasználtság.

A pályázatra az alábbi 16 szálloda nevezett:

5*– 5* SUPERIOR
Andrássy Rezidencia Wine & Spa***** – Tarcal
Boscolo New York Palace – Budapest
Lotus Therme Hotel & Spa – Hévíz

4*– 4* SUPERIOR
Airport Hotel Budapest – Vecsés
Buda Castle Fashion Hotel – Budapest
Continental Hotel Budapest
Greenfield Hotel Golf & Spa – Bükfürdő
Hunguest Hotel Forrás – Szeged
Hunguest Hotel Répce Gold – Bükfürdő
Hotel Palazzo Zichy – Budapest
Naturmed Hotel Carbona – Hévíz

3*– 3* SUPERIOR

Casati Budapest Hotel
Hotel Ibis Győr
Hunguest Hotel Helios – Hévíz
Ibis Budapest Centrum
Promenade City Hotel – Budapest

Legyél az első hozzászóló "Íme a 2013-as év legjobb magyar szállodái" című cikkhez

Szólj hozzá

Your email address will not be published.


*