Hogy miért érdemes Indonéziába utazni?

Indonézia, Magyarországtól több mint 10.000 km-re található Dél-kelet Ázsiában, ahol szigetvilága 5.000 km hosszan nyúlik el. Az ország mintegy 18.000 szigete közül mindössze 6.000 lakott. A világ negyedik legnépesebb országa, egyben a legnépesebb muszlim-többségű ország. Az Indonéz Köztársaságot 18 ezernél is több sziget alkotja, amelyek közül alig 6000-en élnek emberek. Indonézia szigetei az egyenlítő két oldalán helyezkednek el, így az országnak trópusi éghajlata van. Indonézia legnagyobb szigetei közé tartozik Jáva, a világ egyik legsűrűbben lakott területe, Szumátra, Borneó, Celebesz és Új-Guinea, valamint a turisták legkedveltebb célpontja, Bali.

Hogy miért érdemes Indonéziába utazni? Mert sok csodálatos tengerpart, valamint egész évben napsütés várja az utazókat. Emellett a különleges gasztronómia, a sokféle egzotikus fűszer és a barátságos emberek is jó érvet adnak Indonézia meglátogatásához. Fantasztikus búvárparadicsomok találhatók, amelyek közül kiemelkedik Raja Ampat különleges szépsége. De emellett a fantasztikus hegyek, a különleges állatok, például a krokodilok is egyedi látnivalót kínálnak. Miként a több száz éves buddhista templomaink is fantasztikus élményt ígérnek, amelyek közül Jáva szigetén egészen különleges szépségűekre lelhetünk.

Szumátra legérdekesebb látnivalói az északi részen vannak. Itt található a Gunung Leuser Nemzeti Park, az orangután rehabilitációs központ, és az óriási vulkanikus kráterben fekvő híres Toba-tó is, ami a világ legnagyobb vulkáni eredetű tava. Érdekessége még, hogy legmélyebb pontja 505 méter, míg a felszíne 900 méterrel emelkedik a tengerszint fölé.

Legyél az első hozzászóló "Hogy miért érdemes Indonéziába utazni?" című cikkhez

Szólj hozzá

Your email address will not be published.


*