Hungarikum Napokon a nyíregyháziak

Első alkalommal látogatott el a Nyíregyházi Turisztikai Nonprofit Kft. a nagyszebeni Hungarikum Napokra. Az immár hagyományosnak mondható erdélyi fesztiválon nem egyedül vett részt a TDM, hanem a Sóstó-Gyógyfürdők Zrt.-vel közösen mutatta be városunk turisztikai attrakcióit.

A HÍD – Szebeni Magyar Egyesület nyári fesztiváljának meghatározó programja a gulyásfőző verseny, amelyre a fesztivál keretében került sor, ezúttal rekordszámú – összesen 38 – csapat nevezett be, sőt a többségi lakosság részéről is nagy érdeklődésnek örvendett. Bár a nyíregyházi főzőcsapat a versenyen nem vett részt, ízletes babgulyásuk igen hamar elfogyott.

A kiadványokon kívül ismét a nyíregyháziakkal volt az állatpark tigrise, amely azért is volt különleges, mert a tavalyi év során a Nyíregyházi Állatparkból a nagyszebeni állatkerthez került két fiatal fehér tigris, akiknek a gondozója is kilátogatott a rendezvényre, s örömmel számolt be a tigrisek fejlődéséről.

A sátorban igen nagy sikert aratott a gyerekek körében a Lego sarok, ami már hagyományosnak mondható a TDM kitelepülésein.

Természetesen gondoltunk a felnőttekre is, akik a híres szatmári pálinkával ismerkedhettek.

Bár Nagyszeben nincs közel, ennek ellenére sokak számára nem volt ismeretlen Nyíregyháza, többen jártak már állatparkban. A folyamatos romániai megjelenésnek köszönhetően az elmúlt években dinamikusan nőtt a Romániából érkező vendégek (25,62%-kal 2016-hoz viszonyítva) és az általuk eltöltött vendégéjszakák (7,98%-kal 2016-hoz viszonyítva) száma Nyíregyházán. A romániai turisták kifejezetten kedvelik az állatparkot és a fürdőt, valamint Sóstógyógyfürdő hangulatát, s szívesen töltenek a városban néhány napot – tájékoztatta szerkesztőségünket Furkóné Szabó Marianna, a Nyíregyházi Turisztikai Nonprofit Kft. ügyvezetője.