Idén utoljára nyílik meg a rakpart

Idén utolsó alkalommal nyílik meg hétvégén a pesti alsó rakpart az érdeklődők előtt. A gyalog és kerékpárral vagy rollerrel közlekedők szeptember 18-án és 19-én az Eötvös tér és a Közraktár utca közötti rakpartszakaszt használhatják autómentes környezetben.

Ebben az évben utoljára lesz nyitva szeptember 18-án és 19-én a pesti alsó rakpart, amely az Európai Mobilitási Héten, az autómentes hétvégén még egyszer a pihenni, mozogni vagy edzeni vágyók kedvelt helyszíne lehet.

A szeptember 18-án kezdődő hétvégére új szakaszába lép a Fővárosi Vízművek Sentab-vezetékkiváltási projektje, amely során a főváros egyik legveszélyesebb ivóvíz-főnyomócsövét cseréli ki. A munkák miatt szombat reggel 6 óra és vasárnap este 23 óra között csak az Eötvös tér és a Közraktár utca közötti szakaszon lesz nyitva a rakpart a gyalogosok és a mikromobilitási eszközöket használók előtt. Az útszakaszra ebben az időpontban nem lehet autóval behajtani. A BKK kéri az arra járókat, hogy fokozottan figyeljenek a munkagödrök melletti közlekedésre a rakpart Vigadó téri szakaszánál. A munkagödröket a kivitelező természetesen a szabályoknak megfelelő módon, korlátokkal vette körül.