Így repülhet Olaszországba! – Wizz Air-tanácsok az új olasz szabályok után

A Wizz Air felhívja utasai figyelmét, hogy újabb ország tette kötelezővé a COVID-19 tesztelést az Európai Unióból belépők számára. A légitársasággal utazóknak ezentúl Olaszországba csak negatív teszteredménnyel lehetséges a beutazás, ezen felül pedig egy kitöltött PLF (passenger locator form) dokumentumot is magukkal kell hozniuk.

Az új rendelet értelmében az országba érkezőknek, akik már legalább egy oltással rendelkeznek, az utazás előtti 48 órában készült negatív eredményű PCR-tesztet, vagy a belépés előtti 24 órában végzett antigén hasonlóan negatív gyorstesztet kell felmutatniuk. Az oltatlanokra a negatív teszteredménytől függetlenül öt napos karanténkötelezettség vonatkozik.

A járványhelyzet miatt bevezetett óvintézkedésekre és szabályokra továbbra is érdemes odafigyelni az utazás megtervezése előtt: a Wizz Air weboldalán, az Utazástervező térkép menüpont segítségével tájékozódhatnak az utasok a legfrissebb beutazási feltételekről, de indulás előtt javasolt az adott országhivatalos konzuli weboldalát is felkeresni a legfrissebb beutazási feltételekért, hogy biztosan problémamentes legyen az utazás. A különböző védettségi igazolványok elfogadásáról is az adott célország konzuli oldalán érdemes tájékozódni, hiszen a lista folyamatosan bővül.