Ingyenes városnézés az idegenvezetők világnapján

Február utolsó vasárnapján tartják az idegenvezetők világnapját, és ebből az alkalomból az idén is mintegy száz, többségében ingyenes budapesti városnéző program várja az érdeklődőket csütörtöktől vasárnapig. Az idegenvezetők világnapjával nyitja meg a budapesti turisztikai szezont a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara.

Minden évben február utolsó vasárnapján ünnepelik az Idegenvezetők Világnapját, amely alkalmával idén is számtalan izgalmas budapesti program várja az érdeklődőket. Február 23-26. között többségében ingyenes, buszon, hajón, villamoson szervezett városnézésen, tematikus sétákon, koncerteken és múzeumlátogatásokon mutatják be az érdeklődőknek az idegenvezetők a főváros nevezetességeit vagy éppen a komoly történelmi múlttal rendelkező sétáló- és bevásárló utcákban rejlő kincseket.

Az érdeklődők ellátogathatnak például a Kiscelli Múzeumba, az Országgyűlési Könyvtárba, az Operaházba, a Liszt Ferenc Zeneakadémiára, a Földalatti Vasúti Múzeumba, a Váci utcába, az Andrássy úti villanegyedbe, a Gellérthegyre, a kalandvágyóbbak pedig részt vehetnek a Mátyás-templom toronytúráján is.

Vasárnap, az Idegenvezetők Világnapján a rendezvény központi helyszínén, a Bálna Budapest Kereskedelmi és Kulturális Központban pedig turisztikai és kulturális szolgáltatók állítanak ki.

Az idegenvezetők világnapi programok többségében ingyenesek, de előzetes regisztrációhoz kötöttek. További részletek www.bkik.hu oldalon

Legyél az első hozzászóló "Ingyenes városnézés az idegenvezetők világnapján" című cikkhez

Szólj hozzá

Your email address will not be published.


*