Internet a felhők felett

Internet a felhők felett

A Lufthansa és az Austrian Airlines nagy sebességű internet szolgáltatást kínál számos rövid és közepes távolságú járatán.

Korlátlan webböngészés és streaming szolgáltatások érhetők el a Lufthansa és az Austrian Airlines számos európai járatának fedélzetén május elejétől. Sőt, az néhány héten belül a Eurowings járataival repülő utasok számára is hozzáférhető lesz az internet. Eddig a Lufthansa A320-as flottájának 19 gépét, az Austrian Airlines 31 gépét és a Eurowings 29 gépét szerelték fel a szolgáltatáshoz szükséges wifi-technológiával és műholdas antennákkal, további gépeknél pedig már tartanak a munkálatok. A nagy sebességű technológiát sikeresen tesztelték az elmúlt hónapokban mind a Lufthansa, mind pedig az Austrian Airlines járatain.

Internet tízezer méteren

Az utasok háromféle szolgáltatáscsomag közül választhatnak: a FlyNet Message csomag három, a FlyNet Surf csomag hét, a FlyNet Stream csomag pedig tizenkét euróba kerül a Lufthansa járatain. Az Austrian Airlines ugyanezeket a szolgáltatásokat fogja kínálni, azonos áron – myAustrian FlyNet Message, myAustrian FlyNet Surf és myAustrian FlyNet Stream néven. Az utasok bankkártyával vagy fizetési szolgáltatásokon (pl. PayPal) keresztül fizethetnek az internetért. Hamarosan a törzsutasprogram terhére illetve roamingpartnereken keresztül is igénybe vehetik a szolgáltatást.

Internet a felhők felett

Így lesz internet a felhők felett

A Lufthansa közleményében emlékeztetett, hogy mindig is élen járt a fedélzeti digitalizációban. 2003. január 15-én a világ légitársaságai közül elsőként kínált internethozzáférést nagy távolságú kereskedelmi járatain.

Flynet a nagy gépeken

A műszaki szempontból teljesen megbízható és az utasok között is egyre népszerűbb szolgáltatást 2006-ban meg kellett szüntetni, mivel a Connexion by Boeing műholdszolgáltatás kivonult a piacról. 2010 decemberében a Lufthansa szintén elsőként vezette be a szélessávú internethozzáférést interkontinentális járatain. A FlyNet 2015 júniusa óta elérhető a Lufthansa flottájában üzemelő 107 nagy távolságú repülőgépen. A Eurowings 2015 végétől kínál fedélzeti internethozzáférést valamennyi nagy távolságú járatán. A Boeing 777 üzembe állítása óta a SWISS is biztosít internetet nagy távolságú járatain, és tervei szerint 2018-tól a rövid és közepes távolságú járatokon is bevezeti a szolgáltatást.

Legyél az első hozzászóló "Internet a felhők felett" című cikkhez

Szólj hozzá

Your email address will not be published.


*