Itt a másság budapesti imázsvideója

Elstartolt Magyarország első LMBTQ (leszbikus, meleg, biszexuális, transznemű, queer) turisztikai desztináció-marketinggel foglalkozó szervezete, a Humen Travel Turisztikai Egyesület Budapest fókuszú projektje, a Budapest Loves You. A főváros imázsvideóját már láthatja a közönség az erre a célra létrehozott videócsatornán. 

Európa és a világ számos nagyvárosában felismerték a turisztikai szakemberek, hogy más célcsoportokhoz hasonlóaan az LMBTQ embereket is külön marketingkommunikációs stratégiával lehet elérni. Ennek érdekében több mint tíz neves hazai turisztikai vállalkozás összefogásával elindult a Humen Travel Turisztikai Egyesület. Az összefogás kezdeményezője a Humen Media Hungary volt.

Az egyesület célja, hogy olyan egyedi városimázs-kampányokat tervezzen és bonyolítson le, amellyel Budapest vonzóvá válik az LMBTQ emberek számára a világon. Az LMBTQ emberek igazából egy ugyanolyan jól szegmentálható célcsoport a turizmusban, mint bármelyik másik. Meg kell ismerni az egyedi igényeiket és ennek megfelelően kialakítani egy olyan kommunikációt és szolgáltatáscsomagot, ami az általuk kedvelt és keresett szolgáltatásokat nyújtja, az általuk elvárt minőségben – fogalmazott Erdei Zsolt, az egyesület elnöke és a Humen Media Hungary alapítója.

A magyar főváros kétségkívül az egyik legszebb hely a világon, amelyet évről évre egyre több turista keres fel, hogy gyönyörködhessen a város építészetében, elmerülhessen kulturális életében, megízlelje a magyar gasztronómia legkiemelkedőbb fogásait, megismerkedhessen a több száz évre visszanyúló magyar fürdőkultúrával és a Budapest nyújtotta pezsgő éjszakai élettel, amelynek természetesen részei az LMBTQ bárok és bulik is.

2018 óriási fordulópont lehet Magyarország és Budapest turizmusában, hiszen egyre koncentráltabban, a 21. századi marketing- és kommunikációs eszközöket felhasználva kerülnek megszólításra a hazánkba látogatni szándékozó turisták. Mi pedig ezzel egy időben kezdtünk el egy teljesen új célcsoporttal foglalkozni, akiket idáig még senki nem szólított meg. Az elkövetkezendő egy évben az a célunk, hogy Budapest is felkerüljön arra a bizonyos LMBTQ turisztikai térképre, és minél több LMBTQ turista távozzon elégedetten a magyar fővárosból, és tervezze mielőbbi visszalátogatását városunkba – folytatta Erdei.

A Humen Travel Turisztikai Egyesület az imázsvideó premierjét követően a Pink Budapest YouTube-csatornán már a nagyközönség számára is hozzáférhetővé tette a videót, továbbá elindította Facebook és Instagram oldalait is, ahol nagyszabású kommunikációs kampányt indítanak az elkövetkező hónapokban.

Még az idén nyáron megrendezik az első LMBTQ sajtótúrát, amelyre öt európai országból, továbbá az Amerikai Egyesült Államokból érkeznek újságírók, hogy az itt töltött négy nap alatt ők is átélhessék a Budapest nyújtotta élményeket, és megoszthassák a tapasztalataikat az általuk képviselt orgánumokban, így érve el a kívánt célcsoportokat.

Az Egyesület tagjai: AlterEgo Club, Budapest Tuk Tuk, Casati Budapest Hotel, Costes éttermek, Hilda étterem, Lupa-tó, Mellow Mood Hotels, Memento Park, Rainbow Link, RiverRide, Szamos, Zsidai Group.

Humen Media Hungary már több éve azon dolgozik, hogy Budapestet minél szélesebb körben népszerűsítse az LMBTQ turisták körében: ennek része a két éve elindított, évente két alkalommal, angol nyelven megjelenő Pink Budapest Guide, továbbá az ehhez kapcsolódó portál, amely hamarosan már négy nyelven (angol, spanyol, francia, német) is elérhető lesz.

Az idei évben a Humen Media Hungary elsőként képviselte Budapestet Európa egyik legnagyobb utazási kiállításán, a Fitur Madrid LGBT pavilonjában, ahol önálló standon nyújtottak információt a turisztikai szakmának és a nagyközönségnek egyaránt.

További információ: www.pinkbudapest.com