Ízelítőt adott a Skoda az új KODIAQ-ból

Egy igazán sikeres modell finomhangolása: három izgalmas vázlat lebbenti fel a fátylat a megújult Skoda KODIAQ szabadidő-autóról. A nagy méretű SUV, amely hétszemélyes változatban is elérhető, 2016 óta van jelen az autópiacon és a kereslet azóta is töretlen iránta. Felújított arculattal és frissített technológiával ünnepli premierjét a KODIAQ április 13-án.

Az első dizájn skicc arról árulkodik, hogy az átdolgozott Skoda KODIAQ frontrésze még feltűnőbb vonalvezetést kapott. Újratervezték a motortetőt, az egyenesebbre húzott hatszögletű hűtőmaszk látványos dupla lamellákkal hódít. A korábbi változatnál keskenyebb fényszórók az alatta található ködlámpákkal újszerű négyes szempárt alkotnak. Egy másik figyelemre méltó újdonság az újratervezett első kötény szélesebb középső légbeömlővel, amelyet mindkét oldalon L alakú, alumínium hatású díszítőelemek ékesítenek.

A második rajz az újragondolt első fényszórókat mutatja meg. Jól látható az egymásra helyezett két LED modul, amely egyedi megjelenést kölcsönöz a modellnek. A harmadik vázlatban az élesen megrajzolt hátsó lámpatestek elevenednek meg, amelyek az elsőkhöz hasonlóan karcsúbbak lettek. A márkát fémjelző kristályos szerkezet és a klasszikus Skoda C betűt formázó minta tökéletesen zárják le az izgalmas formatervet.

2016-os bemutatásakor a KODIAQ kitaposta az utat a márka sikeres SUV-stratégiája számára, amely ma már egész családot vonultat fel a K-val kezdődő és Q-val végződő modellekből. A hét üléssel is választható szabadidő-autóból eddig több mint 600 ezer készült, a KODIAQ-ot a világ 60 országában forgalmazzák. A frissített Skoda KODIAQ világpremierje április 13-án lesz.