Kibővül a Varázserdő-projekt Debrecenben

Fotók: Debreceni Önkormányzat

Tovább bővül a Pallagi úti sétány, új fényjáték és vízi attrakció is lesz a Nagyerdőn. A több mint 736 millió forintos beruházás június végére készül el.

A turizmus.com beszámolója szerint a Varázserdő projekt első ütemében alakították ki a sétányt az új debreceni strand Pallagi út felőli oldalán, a második ütemben a fürdő előtti sétányt fejezik be élményvilágítással és párafúvókkal, így az egészen a II. János Pál pápa térig ér majd. A kivitelezőknek egy fényjátékot, egy programozható vízi attrakció is ki kell majd építeniük a térnél.

A nagyerdei pihenőövezet folyamatos megújítását 2013-ban kezdték, azóta 25 milliárd forint fejlesztési forrást kapott Debrecen erre a célra; megépült a Nagyerdei Stadion, az új szabadtéri színpad, a Ködszínház és az új strand, valamint megújult a Békás-tó. Az új strand területén egy új szálloda építését is tervezi a  város, hamarosan zárul a tervpályázat az Aquaticum élményfürdő felújítására, és az állatkert és a vidámpark teljes megújítására is készülnek. Az új strand építészeti elismerését jelzi, hogy az Egyesült Királyság legnagyobb példányszámban megjelenő építészeti magazinja, a Royal Institute of British Architects címlapjára került.