Jégkikötő, kultúrzsibi, szaunás utószilveszter – hétvégi programajánló

Forrás: zkf.hu

Reggel kincskeresés a pesti bolhapiacon, aztán korcsolyázás a Balaton partján és végül felmelegedés a zalakarosi szauna roadshow programjain – akár így is tölthetjük a szombatot és a vasárnapot.

Vár a siófoki jégkikötő!

Forrás: siofok.hu

„Idén télen sem kell kivárnunk, míg a dermesztő hideg beköszönt, és a Balaton biztonságosan befagy, hiszen újra korcsolyázhatunk a parton! A jégkikötő korcsolyapályáján, a siófoki hajóállomáson.” – így csábítanak tóparti korizásra Siófokon. A pálya hétfőtől vasárnapig 9-től 20 óráig tart nyitva. A szervezők azt írják: „A Jégkikötőben a korcsolyabérlés és biztosított, illetve a megszokott téli finomságokat is megtaláljuk, hiszen nincs is jobb, mint önfeledten siklani egyet a jégpályán, majd a családdal és barátokkal egy bögre tea vagy forró csoki mellett gyönyörködni a csodálatos téli Balatonban!”

Szaunás utószilveszter a zalakarosi fürdőben

Forrás: zkf.hu

Az utószilveszter jegyében szauna roadshowt tartanak a zalakarosi fürdőben. A X. szaunaKÖR party & Hungarian Sauna RoadShow – UTÓSZILVESZTER nevű esemény péntek délután kezdődik és vasárnap estig tart. A programokra előfoglalás nincs, az érkezési sorrend számít.

Újra itt a Nagy Budapesti Kultúrzsibi

Újranyitott a Gozsdu Weekend Market Budapesten a belvárosban. Szombatonként Gozsdu Weekend Market, vasárnaponként pedig Gozsdu Green Market várja az érdeklődőket – írja a  programturizmus.hu.

A Gozsdu Weekend Marketet működtető Nagy Budapesti Kultúrzsibi 2012-ben jött létre a Budapest közepén található Erzsébet téren, az akkoriban indult Akvárium klub égisze alatt. Ez az antik, retró és kortárs bolhapiac az ott eltöltött bő egy év alatt jelentős népszerűségre tett szert, megalapozva ezzel a jövőjét is.

Az Erzsébet tér felújítása és átalakítása után több alkalmi helyszínen és rendezvényen működött a Kultúrzsibi, többek között a Múzeumkertben, a Central Passage-ban, illetve a WAMP-on, vagy az Oktoberfesten. E vándorló egy év után, 2014 nyarán aztán ismét állandó helyre talált a produkció, mégpedig a Deák- és az Erzsébet tér közelében található Gozsdu Udvarban.

Királyi évköszöntő koncert

A Gödöllői Királyi Kastélyban tart évköszöntő koncertet a Gödöllői Szimfonikus Zenekar szombaton és vasárnap este. A program: Részletek Johann Strauss és Lehár Ferenc zenekari műveiből és operettjeiből. Közreműködik: Szabóki Tünde – szoprán, Nyári Zoltán – tenor, Vendég: Oszvald Marika, Gödöllői Szimfonikus Zenekar Vezényel: Rácz Márton.