Kárpát-medencei borászok és zenészek, ha találkoznak

Budatétény-Rozáriumban a minőségi borok és borászok mellett, akik a határon túlról is érkeznek, a színpadon koncertekkel is várják az érdeklődőket. A szervezők eddig kevéssé ismert, de minőségi borokat előállító pincészeteket is meghívnak, lehetőséget nyújtanak a bemutatkozásukra. A találkozó helyszíne a Budatétényi Rozárium.

Budafok az 1900-as évek elején a Monarchia borkereskedelmi központja volt. A Kárpát-medence borainak, több mint 70 százaléka megfordult a helyi pincékben. Adottsága kiváló lehetőséget adott pincerendszerek építésére, a Duna és a vasútvonal egyszerűvé tette a közlekedést, az adók pedig kedvezőbbek voltak, mint a fővárosban (Budafok ugyanis akkor még önálló település volt.)

2006-ban, első alkalommal, egy olyan rendezvény megszervezése volt a cél, ami máshol nem található meg, amelynek szellemisége, kisugárzása van. Azóta a Kárpát-medence jó néhány kiváló magyar borásza összesereglik Budafokon, igazodva a Budafok-Tétény Művészeti Fesztivál időpontjához.

A meghívott borászok között többek között ott lesz az eseményen: Balla Géza Pincészete (Arad-hegyalja Ménes), Bott Frigyes (Felvidék), Borbély Pince (Badacsony), Csobánc Manufaktúra (Csobánc), Debreczeni Szőlőbirtok (Etyek-Buda), DiBonis (Szabadka), Dúzsi Tamás (Szekszárd), Gere Tamás és Zsolt Pincészete (Villány), Légli Ottó (Balatonboglár), Rókusfalvy Birtok (Etyek), Vindulo (Dél-Bácska).

A színpadon többek között fellép Ferenczi György és a Rackajam, Póka Egon, a Balázs Elemér Group, Lajkó Félix (a fotón) és zenekara, a Dresch Quartet.

Legyél az első hozzászóló "Kárpát-medencei borászok és zenészek, ha találkoznak" című cikkhez

Szólj hozzá

Your email address will not be published.


*