Kerékpáros túraútvonalak Csepelen

Csepel annak ellenére, hogy természeti és kulturális értékekben igen jelentős, nem számít egy kimondott kirándulóparadicsomnak. A potenciál azonban igencsak benne van, hiszen a belvároshoz való közelségének és a jó közlekedésnek köszönhetően egy kis fejlesztéssel igen egyszerűen ismert és népszerű turisztikai célponttá válhat.

A kirándulóútvonalak kijelölése folyamatban van, a kerékpárút olyan nevezetességek mellett halad majd el, mint a szigetszentmiklósi a Csepel Autó- Gyártmánymúzeum, az Emese Park, Ráckevén a Tűztorony-kilátó, a Hajómalom, az Aqualand Thermálfürdő és Élménystrand, a szigetbecsei André Kertész Múzeum és a sziget déli csücske a tassi zsilippel együtt. Az útvonal érinti Lóréven a Zichy kápolnát, illetve számtalan szabadstrandot, kiváló horgászhelyeket és szinte érintetlen szépségű dunaparti területeket. Az útvonal a fővárosi Gubacsi-hídtól indul és a következő településeket érinti: Szigetszentmiklós, Majosháza, Ráckeve, Szigetbecse, Tassi-zsilip, Makád, Lórév, Ráckeve, Szigetszentmárton.

Az ötletelés során természetesen számításba vették a családokat, gyermekekkel közlekedőket, így számukra is teljesíthető útvonalakat jelölnek ki. Nagyban megkönnyíti a szervezet dolgát a csepeli HÉV, amire Ráckevén, illetve Szigetszentmiklóson is fel lehet szállni.
A program előreláthatólag 2016. tavaszán indul útjára, a bicikliút a társszereplők együttműködésével zajlik. 

Legyél az első hozzászóló "Kerékpáros túraútvonalak Csepelen" című cikkhez

Szólj hozzá

Your email address will not be published.


*