Kétmilliárdot költenek 55 balatoni strandra az idén

Kétmilliárdot költenek 55 balatoni strandra az idén

Csaknem 2 milliárd forintnyi hazai támogatással 38 balatoni település 55 strandján, 344 beruházás, felújítás valósul meg az idén. Főként játszóterek, vízi-játszóterek, fitness-parkok készülnek a pénzből.

A Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgatója, Guller Zoltán elmondta, hogy több helyen már elkészültek, és van ahol jelenleg is zajlanak, egyes településeken pedig a nyári szezont követően valósulnak meg a 100 százalékos, vissza nem térítendő állami támogatást élvező strandberuházások.

A strandtulajdonos önkormányzatok jellemzően játszóterek, vízi-játszóterek, fitness-parkok, parkok, vizesblokkok felújítására, létesítésére és stégek, lépcsők építésére nyertek támogatásokat. A strandfelújítások egy része a szezonhosszabbítást szolgálja, hogy ősszel és télen is használhatóak legyenek a létesítmények, ennek érdekében kiszolgáló helyiségek és vizesblokkok téliesítésére, valamint szaunák építésére is nyertek támogatást a strandtulajdonosok.

A fejlesztések zöme elsősorban fizetős strandokon valósul meg, de kaphatott támogatást néhány olyan tóparti település is, amely csak szabadstranddal rendelkezik.

Legyél az első hozzászóló "Kétmilliárdot költenek 55 balatoni strandra az idén" című cikkhez

Szólj hozzá

Your email address will not be published.


*