Kezdetét vette A Matrica Múzeum és Régészeti Park közös programsorozata

Az egész projekt 2011. július 1-jétől 2012. június 15-ig tart szakkörökkel, projektnapokkal, vetélkedőkkel és a múzeumpedagógiai foglalkoztató terem kialakításával. A „Matrica” Múzeummal együttműködésben a projekt résztvevője mind a négy százhalombattai általános iskola, a Pitypangos Óvoda és az ercsi Kossuth Lajos Általános Iskola.

Az Egy tárgy, egy történet szakkörön a tanév első felében 6 alkalommal nyolc-nyolc ötödik osztályos tanuló vett részt az Arany János Általános Iskola és Gimnáziumból. A hat szakkör hat őskori tárgyat, alapanyagot, készítési technikát ismertetett meg a gyerekekkel, és májusban folytatódik újabb kiállítási tárgyak feldolgozásával.

Környezeti nevelési programon és őskori akadályversenyen vettek részt szeptemberben és októberben az ovisok és az ercsi gyerekek a Régészeti Parkban.

2011. december 5-én 14 órakor helytörténeti vetélkedőn mérik össze tudásukat a helyi általános iskolák harmadikosai, negyedikesei. A 2011/2012-es tanév második félévében kezdődik a hatodikosok szakköre, 2012 márciusában a hetedikesek és nyolcadikosok vetélkednek. Májusban ismét vendégül látjuk a helyi ovisokat és az ercsi gyerekeket, és a battai általános iskolások is részt vesznek a Park őskori akadályversenyén. Az Arany János Általános Iskola és Gimnázium felső tagozatosai római kori projektnapon dolgozzák majd fel a korszak helyi vonatkozásait.

 

2011. november 29-én 11 órakor sajtótájékoztatóval egybekötve kerül sor a foglalkoztató terem átadására. A terem akár egy egész osztály fogadására alkalmas. Középkori kályharekonstrukció, nagyméretű templommakett, tárgymásolatok, „interaktív dekorációk” teszik barátságossá és egyedivé a múzeumi nevelő–oktató környezetet.

A sajtótájékoztatóra a média képviselői mellett meghívást kaptak a helyi pedagógusok is, hogy tájékoztatást kapjanak a projekt részleteiről.

 

A szervezők őskori ételkóstolóval, finom krémekkel, falatkákkal várják az érdeklődőket.

Legyél az első hozzászóló "Kezdetét vette A Matrica Múzeum és Régészeti Park közös programsorozata" című cikkhez

Szólj hozzá

Your email address will not be published.


*