Kincsek nyomában a Haris Travellel

Immár 19. alkalommal indult útnak a Haris Travel Club a meghívott törzsutasaival és a sajtó képviselőivel, hogy bemutassa legújabb katalógusát. A 40 év tapasztalatával rendelkező utazási irodánál az idei évben a hazai kincseink felfedezése került fókuszba.

Az első kincs, melyet megtekinthettünk az maga a Rózsák terén lévő Árpád-házi Szent Erzsébet-plébániatemplom volt. A templom érdekessége, hogy a kor jelentős építész egyénisége, Steindl Imre tervezte, akinek legismertebb műve a hazánk szimbóluma, az Országház (1883).

A görög-katolikus templomot elhagyva utunkat Kőbánya felé vettük, hogy a következő kincsünkre leljünk. A páratlan szépségű Szent László-templom 1894–1899 között épült eklektikus-szecessziós stílusban Lechner Ödön tervei alapján. A csodálatos Zsolnay porcelán díszítés ma is ékköve a templomnak.

A szakrális kincsek után következett egy különlegesség: a Seuso-kincs megtekintése. Körülbelül 1600 éves, ókori római időkből származó díszes ezüst lakoma-készletet feltehetőleg Kr. u. V. században gondosan földbe rejtették, ami az 1970-es évek közepén került elő illegális ásatások közepette, majd kalandos és tragikus történetek sorát követően tért vissza hazánkba. Ezt az egyedülálló vándorkiállítást tekintettük meg Kecskeméten, a Cifrapalotában.

Visegrád felé, útban a lakomához mind a 210 utas megkapta a Haris Travel Club nyári katalógusát. Több újdonsággal is ismerkedhettek a törzsutasok, a jelen levő idegenvezetők segítségével. Nagyon pozitív újdonság, hogy több út is kombinálható pl. Nordkapi kalandozás 3 variációban, miszerint az utazó több országba is elmehet egy úton pl. Örményország-Grúzia-Azerbajdzsán hármasába, vagy a Kanári-szigeteket körbejárhatja strandolás helyett, de még akár Iráni körutazáson is részt vehet idén a Haris Travellel.

A „kincsvadászatunk” egy reneszánsz királyi lakomával zárult.

 

Legyél az első hozzászóló "Kincsek nyomában a Haris Travellel" című cikkhez

Szólj hozzá

Your email address will not be published.


*