Kirándulásajánló – Kecskemét különleges zöld élménye

A Benkó Zoltán Szabadidőközpont, ismertebb nevén a Vízműdomb Kecskemét egyik érdekes nevezetessége. Különlegességét főként az adja, hogy ez a vidék szinte teljesen sík, és ezt a látványt töri meg a 49 méter magas domb.

A dombtetőről belátni az egész várost és még jó messze a környéket. Az idelátogatók a domb mellett bejárhatják a szabadidőpark egész területét. 174 hektár erdőség várja a városi kipufogógázból kiszakadni vágyókat, sportpályák készültek a röplabda szerelmeseinek és egy 40 hektáros mesterséges tó ad teret sárkányhajózásnak, wakeboardozásnak és horgászatnak, ezek mellett pedig még strandolni is lehet. A város lakói gyakran járnak ide sportolni, kikapcsolódni, bográcsozni és gyermekeikkel csak úgy kiruccanni.

Kecskeméten még két erdőség található, az egyik a Vízműdomb közvetlen szomszédságában található Egymilliomodik hektár emlékerdő, a másik pedig a Kecskeméti Arborétum. Utóbbinak nemrég épült meg új, modern kilátója, valamint itt található meg az 1719-ben felújított Mária kápolna és az igazán különleges Magyar Szentek Szoborsétány. Az Arborétum és a Vízműdomb hangulata együttesen alkotja meg azt az élményt, amit a kecskeméti természet szeretete kínál.

Fehér Álmos