KLM: a kínai kapcsolat

A holland királyi légitársaság ügyvezető-igazgatója, Pieter Elbers 2015. március 3-án írt alá szándéknyilatkozatot a kínai Xiamen Airlines-szal, valamint Amszterdam városával, hogy erősítse az együttműködést és az elérhetőséget Hollandia és Kína között.

A Xiamen Airlines már bejelentette, hogy ezen a nyáron Amszterdamba indítanak járatokat névadó városukból. A Xiamen Airlines a KLM partnerének, Kína legnagyobb légitársaságaként ismert China Southern Airlines-nak leányvállalata. A Xiamen Airlines üzemelteti a legnagyobb Boeing flottát Kínában, valamint a vállalat 28 éve nyereséges, ami egyedülálló rekord. Mindkét légitársaság tagja a SkyTeam légiszövetségnek. A Xiamen Airlines járatai kódmegosztással fognak együttműködni a KLM-mel.

A KLM hetente 57 járatot indít Kínába, partnerével, a China Southern Airlines-szal közösen. A KLM, nyolc közvetlen kínai desztinációjával a legkomolyabb összeköttetőnek számít a légiközlekedésben Európa és Kína közt: Hongkong, Peking, Sanghaj, Xiamen, Hancsou, Csengtu, Taipei és Tajvan is szerepel a palettáján. A nyolcadik úti cél Kanton városa, amelyre a China Southern Airlines szállít utasokat. Xiamen és Hancsou egyedülálló KLM desztinációnak számít, hiszen ezekbe a városokba semelyik másik európai légitársaság nem indít nonstop járatokat.

A KLM öt kínai légitársasággal folytat együttműködést: China Southern, China Eastern, Xiamen Airlines, Sichuan Airlines és a tajvani China Airlines. Kína legnagyobb légitársasága, a China Southern Airlines 2007-ben első kínai légitársaságként csatlakozott a SkyTeam légiszövetséghez. A KLM és a China Southern Airlines 2001 novembere óta van partneri kapcsolatban. A Xiamen Airlines 2012. november 21-én csatlakozott a SkyTeam légiszövetséghez. A partnerek biztosítják, hogy azok a másodlagos repülőterek is könnyen megközelíthetők, rövid csatlakozási idővel, amelyekre a KLM nem utaztat. A holland királyi légitársaság így minden évben egymillió utast szállít Kína és Európa közt.

Legyél az első hozzászóló "KLM: a kínai kapcsolat" című cikkhez

Szólj hozzá

Your email address will not be published.


*