Koronavírus: az Emirates ingyenessé teszi a foglalásmódosítást és szigorítja a gépek fertőtlenítését

Rendkívüli intézkedéseket vezet be az Emirates a koronavírus kapcsán, melynek keretében rugalmasabban kezeli utasai foglalásait. Azok, akik 2020. március 7. és március 31. közötti időszakra vettek a légitársaság járataira repülőjegyet, díjmentesen módosíthatják az utazási dátumot.

Az Emirates új intézkedéseivel igyekszik tenni azon utasainak nyugalmáért, akik a koronavírus miatt változtatnának utazási terveiken. A foglalások bármilyen utazási dátumra díjmentesen módosíthatók 11 hónapos időtartamon belül, amennyiben az utasosztály változatlan marad. A viteldíjakban ugyanakkor felléphetnek különbségek. A kivételes rendelkezés az Emirates összes célállomására szóló repülőjegyre érvényes.

Emellett a légitársaság a repülőgépek tisztítási- és takarítási folyamatait is szigorítja: fokozott fertőtlenítési eljárásokat végeznek azokon a gépeken, amelyek a koronavírus által leginkább érintett helyekről érkeznek. Ha fertőzésgyanús vagy megerősítetten fertőzött utasról kapnak figyelmeztetést, akkor az érintett repülőgép összes kabinját egy erősebb, jóváhagyott szerrel fertőtlenítik. Az Emirates az összes gépének fedélzetén HEPA szűrőket használ, amelyek bizonyítottan eltávolítják a vírusok több mint 99 százalékát, azonban amennyiben mégis koronavírusgyanú merül fel, akkor az érintett repülő összes HEPA szűrőjét cserélik.

Az Emirates hűségprogramja, a Skywards emellett nagyobb rugalmasságot biztosít azon tagjainak, akiknek repülőútjait a koronavírus miatti korlátozások és járatszám-csökkentések érintik. A Skywards Platina-, Gold- és Silver-kártyás tagjainak 2020. március 31. és június 30. között elegendő az utazási feltételek 80 százalékát teljesíteniük kedvezményeik megtartásához. Ezen felül a Skywards azon tagjainak, akiknek 2020. március 1. és június 30. közé szól a repülőjegyük, további 20 százalékos bónuszt számítanak fel a megtett kilométereikhez.