Koronavírus: fontos intézkedésre hívja fel a figyelmet a Wizz Air

MTI/Kovács Tamás

Közleményben tájékoztatott a Wizz Air arról, hogy a kínai koronavírus-járvány terjedésének lassítása érdekében az izraeli hatóságok egészségügyi óvintézkedéseket tették, amik utasaikat is érinthetik.

“2020. február 3-án helyi idő szerint 12 órakor az izraeli kormány megtette a szükséges lépéseket, hogy megakadályozza a koronavírus behozatalát az országba. Az intézkedések visszavonásig érvényesek. A hatóságok minden olyan utastól megtagadják a belépést Izrael területére, aki az indulását megelőző 14 nap során Kínába látogatott. Az érintett utasokat a légitársaságok kötelesek visszaszállítani az indulási országba.” – írta közleményében a Wizz Air.

Az utasoknak az indulási repülőtéren, az utasfelvételi folyamat során kell beszámolniuk korábbi utazásaikról. Az ekkor megadott információt a bevándorlási hatóságok mind az indulási, mind az érkezési repülőtéren ellenőrzik. “Ha Önre érvényes a beutazási tilalom, és emiatt törölni vagy módosítani kívánja meglévő foglalását, kérjük, hívja fel telefonos ügyfélszolgálatunkat.” – kérte a légitársaság.

Az izraeli útlevéllel utazó, illetve izraeli állampolgársággal rendelkező utasokat nem érinti az intézkedés. Ők beléphetnek Izraelbe, és az érkezés után az izraeli hatóságoktól kapnak tájékoztatást a további lépésékről.