Különleges úti extrák, amivel menők lehetünk

Egy utazás nemcsak a célállomás miatt különleges, hanem azért is, mert végre kiléphetünk a megszokott hétköznapokból, és néhány napra új, vagy legalábbis másfajta életet kezdhetünk. Ehhez pedig nem árt néhány különleges útitárs.

  1. Úti mosógép. Scrubba Wash Bag néven kínálják a világ legkisebb „mosógépét”, ami persze valójában egyáltalán nem masina, hanem csak egy vízzel és mosószerrel működő mosózsák. Ezzel együtt tökéletes megoldás lehet a sátras, lakóautós, hátizsákos túrázóknak. A tenyérnyi méretűre összehajtható mosózsákot első lépésként ki kell hajtogatni, majd mehetnek bele a kisebb méretű ruhák, a víz és a mosópor. Ezek után a zsák tetejét légmentesen le kell zárni, majd pedig egy szelepen át kiengedni a levegőt. Innentől kezdve már csak a mosás van hátra: akár a földre fektetve a zsákot, azt nyomkodva, csapkodva, taposva tisztulnak bent a ruhák. A felhasználók által készítette videók alapján úgy tűnik: ez tényleg működik. Az úti mosógép 100 dollárért rendelhető az Amazonon.

  1. Hi-tech strandpléd. Talán kevesen gondolnák, de ma már a strandolási piacra is betört a haditechnika. Eredetileg ugyanis katonai célokra fejlesztették ki a Sandless Beach Mat nevű anyagot, amelynek legfontosabb tulajdonsága, hogy a különleges szövésű anyagon azonnal átperegnek a homokszemek. Ennek köszönhetően, ha ezt a plédet terítjük le a homokos partokon, nem fordul elő többé, hogy a tengerből, óceánból kikászálódva, majd leheveredve, azonnal milliónyi homokszem tapad a vizes testünkre. A különleges pléd mérettől függően 38 dollártól rendelhető.

  1. Nagy teljesítményű minivasaló. Alighanem sikerült megalkotni a tökéletes úti vasalót. A Steamfast fantázianevű készülék ugyanis valóban alig nagyobb, mint egy számítógéphez használatos egér, vagyis még egy kézipoggyászban is mindig marad számára hely. Kis mérete ellenére teljes értékűnek tűnik a készülék, hiszen 420 watt teljesítménye három fokozatban kapcsolható, és féldecis víztartálya révén még gőzölni is képes. És még gyors is: bekapcsolása után 15 másodperccel már forró is a 25 dolláros minivasaló.

  1. Felfújható sátor. Inkább érdekes, mint praktikus találmány a felfújható sátor, de kétségtelenül elég menőnek tűnik. Az átlátszó – mégis tartósnak, szélnek, esőnek is ellenálló – anyagból készült sátor beépített ventilátora fújja fel a készen leginkább buboréknak tűnő készséget. A hálószobába kis előszobán át lehet bejutni, ahol lefeküdve úgy érezheti magát az utazó, mintha a csillagok alatt heverne. Kietlen vidéken pedig még az sem zavaró, hogy be-, illetve átlátni a sátron – ilyenkor az egyetlen szépséghiba, hogy még a tartós akkumulátort is cipelheti magával a túrázó. A buboréksátor ára 1300 dollár.

  1. Bőröndroller. A netről már 300 dollárért rendelhető bőröndös scooter, vagy másképpen: beépített bőrönddel rendelkező roller. A háromkerekű járgány kormánya maga a bőrönd: kinyitva simán hajthatjuk magunkat, még a legnagyobb repülőtéren is gyorsan, kényelmesen eljuthatunk a legtávolabbi kapukhoz. A roller ráadásul a gyártó szerint kézipoggyászméretűre is összecsukható.

  1. Fűthető talpbetét. Az, aki járt már városnézésen télen északon – akár csak egy hidegebb januárban Stockholmban –, aligha legyint nevetve a fűthető talpbetét ötletén. A betétbe apró lítiumion akkumulátorokat építettek, amelyek három előre beállított hőfokra fűtik a „készüléket”, amely távirányítóval szabályozható. A betét vízálló, így garantáltan melegen és szárazon tartja a lábakat. Mérettől függően 100 dollár körüli áron vásárolható meg.

Szeszler Szilvia

 

 

Legyél az első hozzászóló "Különleges úti extrák, amivel menők lehetünk" című cikkhez

Szólj hozzá

Your email address will not be published.


*