Lanmei Airlines – új kambodzsai légitársaság az égen

Lanmei Airlines – új kambodzsai légitársaság az égen

2017-ben kezdte meg működését Kambodzsa legújabb légitársasága, a Lanmei Airlines (LQ). A nyitó járat Phnom Penhből Makaón át Kororig repült.

Li Kun a társaság elnök vezérigazgatója hangsúlyozta, hogy a kambodzsai és kínai kormányok, valamint a phnom penhi repülőtér támogatása nélkül nem tudták volna beindítani működésüket. Sárdi Rudolf Kambodzsa Idegenforgalmi Minisztériumának magyarországi és Kelet-európai képviselője elmondta, hogy a két Airbus-321-200 repülővel rendelkező társaságnak fő célkitűzése az idegenforgalom összehangolása a hat ország között, melyeket a Mekong folyó kapcsol össze.

Hamarosan húszra kívánják emelni az üzemelő gépek számát. Jelenleg az LQ a Királyság mindhárom, nemzetközi forgalmat szintén bonyolító repülőterén, Phnom Penhben, Suhanukvilleben és Siem Reapben is kiépítette bázisát. Az ünnepségen résztvevő miniszterelnök Samadech Teoho Hun Sen hangsúlyozta, hogy többek között a Lanmei segítségével 2020-ig kétmillió kínai turista érkezésével számolnak.

A társaság létrehozott egy alapítványt és minden eladott jegy árából 100 Rielt jótékonysági célra fordítanak. Logójuk egy szárnyait nyitogató páva, a keleti- és nyugati kultúrában egyaránt közismert totemet szimbolizálja:

Lanmei Airlines – új kambodzsai légitársaság az égen
2018-ban a Lanmei csatlakozott a Hahn Air értékesítési rendszeréhez. A Lanmei öt ország, nyolc városába repül Phnom Penhből. Hanoi, Ho Chi Minh City, Hong Kong, Makaó, Szöul, Siem Reap és Sihanukville szerepel a cég menetrendjében.

Legyél az első hozzászóló "Lanmei Airlines – új kambodzsai légitársaság az égen" című cikkhez

Szólj hozzá

Your email address will not be published.


*