Lélegzetelállító repülést ígér az Airlander

Csak néhány év választ már el bennünket az igazán luxus légi utazástól: a Flying Bum névre keresztelt repülő a legnagyobb lesz a maga nemében, és 2025-től utasokat is szállít majd, idézi a House Beautifult a 24.hu.

A cikk szerint részben léghajó, részben helikopter, részben pedig repülőgép Airlander egyszerre akár száz utas is felfér majd. Főként rövidebb utakon közlekedik majd és 90 százalékkal kevesebb szén-dioxidot bocsát ki, mint a hagyományos gépek. Szinte bármilyen sík területen felszállhat és leszállhat majd – beleértve a vizet is.

Mint írták, az Airlander fedélzete az utasok igényeinek megfelelően konfigurálható. Egynapos városnézésre is berendezhető, de 40 fős vacsorát is lehet rajta rendezni. Tulajdonképpen az egész olyan lesz, mintha repülő luxusvillák szállnának az égben: összesen 10 fürdőszobával ellátott hálószoba lesz rajta a legmodernebb berendezésekkel, a vendégek pedig a bárban és a társalgóban kapcsolódhatnak ki közösen. Az átlátszó padló egyébként bámulatos kilátást nyújt majd az utasoknak 5000 méteres magasságban.