Luxus négy keréken: ilyen egy igazi álom utazóautó

Lehullott a lepel az olasz luxusautó-márka legújabb modelljéről, a Maserati Grecale-ról. Az új prémium szabadidő-autót a Maserati modenai Innovation Lab technológiai fejlesztőközpontjában tervezték és a vállalat Cassinóban található üzemében gyártják.

Az új modell, mely a prémium szabadidő-autók sorát gyarapítja, rendkívül változatos motorválasztékkal érhető el: a Grecale hagyományos belső égésű motorral, hibrid meghajtással, valamint – egy éven belül – már elektromos hajtással is az érdeklődők rendelkezésére fog állni. A Maserati történelmében így ez a modell lesz az első teljesen elektromos SUV.

A Grecale piacra lépésekor három felszereltségi szinttel lesz rendelhető. A GT modellverziót egy 300 lóerős, négyhengeres lágy hibrid motor hajtja; a Modena esetében a modell egy 330 lóerős, négyhengeres lágy hibrid motorral van felszerelve; az erőteljes Trofeo modellváltozat pedig egy nagy teljesítményű, 3 literes, 530 lóerős V6-os benzinmotorral lesz elérhető, amely az MC20 luxuskupét mozgató Nettuno motoron alapul. A palettát – még egy éven belül – a Grecale Folgore, a 400V-os technológiával ellátott, 100%-ban elektromos változat teszi majd teljessé.

Az új SUV kitűnik egyedülálló tágasságával és kényelmével, kategóriájában pedig a legjobb funkciókkal büszkélkedhet – legyen szó minőségi belső teréről, kimagasló vezethetőségéről, vagy a vezetési élményről. A Grecale emellett kiemelkedik elsőrangú gyorsulási képességeivel is (a Trofeo esetében 3,8 másodperc alatt gyorsul fel 0-ról 100 km/órára), végsebességével (285 km/óra, szintén a Trofeo esetében), valamint egyedülálló hangminőségével és olyan finom, magas minőségű anyaghasználatával, mint a fa, a szénszál, vagy a bőr.

Az utastéren belül a kiemelkedő műszaki jellemzők közé tartozik a hagyományos Maserati óralap, mely először a Grecale-ban jelenik meg digitális kivitelezésben, és ami a hangvezérlés jóvoltából igazi autós asszisztenssé válik.

A modellben minden érintés-alapú, a felületekre rendkívüli esztétikai letisztultság jellemző. Az autó technikája három csúcstechnológiás kijelzőről vezérelhető: a nagy, 12,3 colos központi képernyőről, ami az eddigi legnagyobb Maserati-ban megjelenő display; egy második, 8,8 colos kijelzőről, amivel az extra kezelőopciók irányíthatók; illetve egy harmadik kijelzőről, ami a hátsó üléseken utazók számára érhető el.

Az autó utasterében a kimagasló élvezetet nyújtó hangzásvilágért a sokoldalú hangélmény felel, amit a tipikus „Maserati-hang” és a magával ragadó Sonus faber 3D hangrendszer biztosít. A Sonus faber rendszer prémium szinten alapfelszereltségként 14 hangszórót, High Premium szinten pedig igény szerint 21 hangszórót foglal magába.