Víz alatti szállodát terveznek Dubajban

 A Drydock egy svájci céggel, a BIG InvestConsulttal és a speciális víz alatti technikát biztosító Deep Ocean Tenchnology-val (DOT) együtt dolgozva fejlesztik a diszkosz alakú hotelt. A koncepció nagyon egyszerű: eljuttatni a szállodák szolgáltatásait és az általuk kínált luxust a vízi világba is.

A Water Discus Hotel (tükörfordításban: Vízi Diszkosz Hotel) két diszkosz-alakú részből fog állni, egy víz feletti és egy alattiból. Ennek köszönhetően a vendégek bepillantást nyerhetnek az óceán világába, mindezt persze luxus körülmények között, anélkül, hogy vizesek lennének. Az épület alsó és felső része három szilárd lábbal és egy középső tengellyel csatlakozik egymáshoz, utóbbiban lesz a lift és a lépcső.


……………………………..

Ugyanakkor nem szabad megfeledkezni talán a legfontosabb kérdésről egy ilyen vállalkozásnál, az pedig a biztonság. Természetesen a tervezők hangsúlyozták, hogy számukra is ez a legfontosabb, ezért mind a tervezők, mind a kivitelezők nagy hangsúlyt fektetnek rá. A cél, hogy az épület a legmostohább időjárási körülmények között is kifogástalanul működjön. A három láb, amin az épület egyben áll is, azokat mélyen az óceán fenekébe ágyazzák, emellett a víz feletti épületrészt külön felfüggesztéssel biztosítják. Ez a két technikai megoldás hivatott biztosítani, hogy a Water Discus még egy erősebb cunaminak is ellen tudjon állni. Emellett a közlekedés kialakításnál sem kizárólag a logisztikai szempontokra figyeltek, hanem a biztonság növelésére is, így a felső épület egyik része helikopter leszállóként is üzemel ezzel biztosítva a gyors és kényelmes közlekedést.


………………

Az óceánba merülő része a szállodának a tervek szerint 10 méter mélyen helyezkedik majd el, 21 szobával ellátva, melyek szomszédságában kap helyet a víz alatti búvár központ és a bár is. Mindegyik szobát amennyire csak lehet, szeretnék közel hozni az óceán flórájához és faunájához, így például mindegyik szobának lesz panoráma ablaka.


……………..


…………….

Kapcsolódó cikk: A Maldív-szigeteken nyitották meg a világ első víz alatti bárját

Legyél az első hozzászóló "Víz alatti szállodát terveznek Dubajban" című cikkhez

Szólj hozzá

Your email address will not be published.


*