Luxushotel Vilniusban

A vilniusi katedrális téren álló épület önmagában is csodálatos, és persze most már a város legnagyobb öt csillagos szállodájának is otthont ad. Ezt fűszerezi, hogy a szállodából az Unesco világörökség részét képező belváros csodálatos látványa várja a kompromisszum mentes, luxus-szállásra vágyókat. A harangtorony, a Gediminas torony mind mind, csodálatos látnivalók, és kiváló kiinduló pontok is a városban való felfedező túrákhoz. A szálloda igazán különleges stílusban épült a neoklasszikus irányvonalak dominálnak a hanyag eleganciával, mely kombináció igen hatásos összképet eredményez. A Kempinski egyébként egy korábbi Baltikum szerte  híres hotel épületében épült fel, mellyel Vilnius életébe is visszacsempészte az egykori szádfordulós hangulatot.

Noel Attard a vilniusi Kempinski Hotel Cathedral Square igazgatója szerint, az, hogy egy ilyen nagy hagyományokkal rendelkező szállodalánc megveti a lábát a térségben, igen nagy dolog. A szakember véleménye szerint ez fémjelez egy tendenciát, ami a jövőbeni fellendülést prognosztizálja. A szálloda egyébként ugyan olyan hangsúlyt fektet a hobby és az üzleti célú utazókra, így bárki könnyen megtalálja a pontosan megfelelő szobát és szolgáltatásokat, amire épp szüksége van, a szálloda falain belül.

…………

A tökéletes pihenéshez, kiváló szobák, dukálnak összesen 96. Minden szoba egyedi stílusban készült el, parkettával, különleges rejtett világítástechnikával, szobrokkal, melyek mind a balti és litván tradíciókat elevenítik fel. A fürdőszobák is klasszikus stílusban lettek megálmodva, restaurálva, apró mozaikokkal ízlésesen díszítve. A közösségi terekben is kiemelten fontos szerepet kapott a hagyományok megtartása, melynek legjobb példája a szálloda éttermének bejáratánál, üvegfallal védett,  16. századból megmaradt városfalrész, melynek célja az is, hogy a látogatók bepillantást nyerjenek Vilnius dicsőséges történelmébe is.

Legyél az első hozzászóló "Luxushotel Vilniusban" című cikkhez

Szólj hozzá

Your email address will not be published.


*